Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Зелен хайвер в Пампорово

отпечатай новината

13.08.2013 12:00 | Видян 2152 пъти | Гласували 1

Зелен хайвер в Пампорово

В Пампорово ще секат хиляди дървета, за да правят нов лифт. Седмица след анонса на тази тревожна новина, беше взето и решение по въпроса.

Зелените, които толкова протестираха срещу обновяването на лифтовете на Витоша и Банско, сега си траят. Трае си и медийната група около Капитал, която е основен бекинг вокал на акциите на т.нар. Зелени.

Странна работа, ще коментира всеки, понеже такова очебийно доказателство за двоен стандарт няма как да мине незабелязано. Още повече на фона на течащата и в момента справедлива битка на Зелените, капиталци и техните приятели срещу олигархията и задкулисието.

Какво излиза значи? Ако инвеститорът е свързан с Българската федерация по ски, да ходи за зелен хайвер. Ако ли пък има общо с приятелския кръг на издателите на Капитал и духовни водачи на Зелените, значи има право да си яде черния хайвер, даже да е за сметка на родната природа.

Няма как човек да не се сети за култовата реплика на Георги Русев от класическия български филм "Селянинът с колелото". Подразнен, че му пречат да се развива и да си гледа свинете на двора между блоковете, човекът справедливо бе рекъл: "Значи кучета и котки може, а прасета не може, така ли?!".

Е, не е ли същата и нашата ситуация в момента! Което още веднъж показва, че си живеем в социализма, нищо че се правим на големи европейци и демократи. Особено някои селяни с колелета...

автор: Борис Ангелов

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !