И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Звезди от Столичани и Под прикритие на Аполония

отпечатай новината

19.08.2013 17:15 | Видян 2154 пъти | Гласували 1

Звезди от Столичани и Под прикритие на Аполония

Предпремиера на най-новия български филм - "Отрова за мишки", ще бъде показана на тазгодишните Празници на изкуствата "Аполония". Първите прояви на "Аполония" са на 29 август, а откриването на празниците - на 30 август.

Филмът "Отрова за мишки" ще се прожектира на 4 септември в читалището. Главната роля в него е поверена на младия актьор Бисер Маринов, който изигра епизодична роля на наркодилър в "Под прикритие". Тук той вече е "повишен" в шеф на банда от ъндърграунда.

Иван Панайотов, повече известен като счетоводителя Димо от "Столичани в повече", също е част от бандата. Сюжетът разказва за Сюжетът на филма стартира от края на 80-те години, когато четиримата попадат в трудово-изправителен лагер заради кражби, и свършва в началото на 90-те. „Това няма да е филм за мутрите. Ще покажем как в първите години на прехода, които бяха благодатна почва за натрупване на пари, приятелите забогатяват и това разваля тяхната дружба”, казва режисьорът Константин Буров.

На откриването на "Аполония" ще пристигне Красимира Стоянова, една от най-известните по света в момента български оперни певици. Сопраното Стоянова, удостоена със званието "Камерзенгерин на Виенската опера", пристига в Созопол от Залцбург, където тази година е единствената българка, участваща в знаменития фестивал.

На сцената на созополския амфитеатър в концерт, посветен на 200-годишнината от рождението на Джузепе Верди, тя ще пее заедно с мецосопраното Елена Чавдарова и с младите Милен Божков и Крум Гълъбов. Диригент на хора и оркестъра на Бургаската опера ще е Григор Паликаров.

До 7 септември "Аполония" има в програмите си над 70 прояви - 26 камерни, рок, фолклорни и джаз концерти, 11 театрални представления, един балетен спектакъл, 17 представяния на книги, осем изложби, четири филмови прожекции и... неясен още брой изненади. Перфектният звук и организацията на сцените и тази година традиционно са поверени на бургаската фирма "Про техника евент".

Навлизайки в своята 30-а годишнина, фестивалът, въпреки много трудности, главно финансови, разбира се, не се отказва от богатството и разнообразието, а тази година очертава ярка линия на синтез на изкуствата.

"Този синтез беше амбициозна наша цел още в самото начало през 1984 г. и на Зимните академии в Созопол", припомни на пресконференция основателят на "Аполония" проф. Димо Димов.

Билетите за различните прояви са между 15 и 30 лв., а за кинопрожекциите - 6 лв.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !