И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Сашо Диков бяга в bTV за 3000 лева

отпечатай новината

27.08.2013 17:45 | Видян 2688 пъти

Сашо Диков бяга в bTV за 3000 лева

Сашо Диков е най-вероятният водещ на сутрешния блок на bTV, научи Шоу.

Ръководството на медията се спряло на него по две причини – че ще дойде от конкурентната Нова тв, с която вече са в открита война за кадри, и защото резултатите му като гост-водещ на “Тази сутрин” миналия август са били повече от отлични.

От bTV обаче отказват да вкарат външни продуценти в сутрешния си информационен блок. Така Сашо Диков ще бъде просто служител на медията със заплата от 3000 лв. и нейно лице, но не и автор и продуцент. “Новините и информационните предавания могат да бъдат само вътрешна продукция на телевизията. Това е единственият начин да няма външни влияния и да запазим независимостта си”, заявиха пред Шоу от bTV.

Запознати със сделките на медийни пазар обаче са категорични, че причината да не се допуска никой външен играч до политиката на медията се дължи на факта, че 11-те процента, които Красимир Гергов притежава от bTV, му дават властта точно върху тази сфера. “

Нито преди от СМЕ, нито сега от “Тайм Уорнър” се интересуват от политическата ситуация в страната, както и от това кои са точно управляващите. Това е оставено на Гергов, а мажоритарните собственици се интересуват единствено от печалбата на каналите си в България”, заявиха източниците ни.

Не е тайна, че през последните години Сашо Диков се сближи особено много с медийния и рекламен бос. В замяна на условен комфорт в атрактивния “Канал 3”, Красимир Гергов назначи дъщерята на Диков – Петя, като репортер в най-гледаната телевизия, а впоследствие дори й повери собствено предаване.

Самият Сашо Диков отказа да каже пред “ШОУ” докъде са стигнали преговорите му с bTV. “Какво да кажа...? Мислите ли, че сега ще кажа...?”, започна той разговора си с репортера на Шоу. Белокосият Стажант и настоящ кадър на Нова обаче бързо осъзна, че по този начин косвено може да потвърди водените разговори и бързо смени темата.

“Как ще отговоря на вас, които постоянно сипете помии по мой адрес!? Е, може би напоследък не толкова, но поне да се бяхте извинили за предишните. Трябваше ли да има опровержение на написаното за мен, а? Трябваше ли да има?”, разпали се Сашо и затвори телефона.

Колкото и да не му харесва на Диков, Шоу научи още, че негова партньорка в bTV най-вероятно ще е Генка Шикерова. Репортерката беше готвена за заместничка на бременната Лора Крумова в “Тази събота/ Тази неделя”, но бягството на Ани Цолова и Виктор Николаев промениха решението на ръководството.

Началниците са се отказали и от варианта двойката на сутрешния блок да бъде Светослав Иванов – Виктория Петрова. “Вики има други задачи, а от септември ще има още много работа, от която не може да бъде отклонена.

 Светльо пък е един от най-добрите ни репортери и не може да бъде “закован” в студиото като водещ. Двамата са отлични за лица на извънредни студия, но не може да бъдат дръпнати като водещи за постоянно”, разкриха пред “ШОУ” източници от телевизията.

В bTV тепърва предстоят още много промени заради драматичната раздяла с Цолова и Николаев. Размествания ще има във всички публицистични предавания, а при повечето от тях ще се промени и продължителността им, научи ексклузивно Шоу от вътрешни източници.

Възможно е новите водещи на сутрешния блок да не бъдат обявени предварително, а на 2-и септември зрителите да бъдат изненадани от двойката, която ще се появи на екран в 6.30 сутринта. “Така ръководството на телевизията ще си издейства още време за тестване на вариантите, а и bTV ще има шанс да възстанови част от рейтинга си, загубен заради спирането на “Тази сутрин” през август”, казаха още източниците ни от медията.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !