Наивност, уродливост и прикритост с...

Най-големият дефект на реорганизацията на движението...

Общински кмет бие гражданин...

Общински кмет е пребил гражданин във владения от него...

България се бори за Гинес с рекорд по beatbox

отпечатай новината

10.09.2013 14:00 | Видян 1045 пъти

България се бори за Гинес с рекорд по beatbox

Българската бийтбокс общност ще се опита да бие Рекорд на Гинес за най-масово изпълнение на beatbox. За целта Световните рекорди на Гинес изпращат своя специален съдия, който да признае рекорда – Джак Брокбанк, пише vesti.bg.

Интересното музикално събитие ще се проведе на 13-ти септември петък , пред Паметника на Съветската армия.

Професията Съдия на Гинес имунизира от скучни работни дни, твърди Брокбанк. Неговият „офис” винаги е претъпкан с хора: жена с около 7000 пиърсинга, мъж, който е издърпал двуетажен автобус със зъби и шофьор смелчага, карал автомобил с 330 км/ч на леден участък. Брокбанк живее в Лондон пътува средно по два или три пъти в седмицата. Той не знае къде ще отиде следващия път. „Можете да бъдете помолени да отидете някъде в кратък срок. Постоянно трябва да сте в готовност, но – повярвайте ми – готино е”, казва 31-годишният англичанин.

В България идва за да оцени опита за най-масово изпълнение на бийтбокс. Настоящият рекорд се държи от Google Ирландия с помощта на британските  бийтбоксъри Shlomo и Testament. Те събират 2081 души. Рекордът е направен в Дъблин на 24 ноември 2011г.

Българските бийтбоксъри, според него, имат огромен шанс тъй като публиката, която се събира за Големия Финал на Tthe oficial nescafe 3in1 beatbox battle в центъра на София е в пъти повече от хората на Google в Дъблин.  

От 2007 г. до сега beatbox фестивалът се утвърди като едно от най-важните събития на европейска бийтбокс сцена.  Специални гости и жури в турнира досега са били най-големите звезди на световната бийтбокс сцена – Faith SFX и ReepsOne\Великобритания\, Еklips\Франция\, The Godfather of Noise – RAHZEL и Kenny Muhhamad\САЩ\, RoxorLoops\Белгия\, Dharni\Сингапур\ и бившия световен шампион ZeDe \Швейцария\.

Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !