Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

"Драматичен" спад в ХИВ инфекциите

отпечатай новината

24.09.2013 12:00 | Видян 943 пъти

Броят на новите случаи на ХИВ инфекции са намалели с една трета от 2001- 2.3 млн. Сред децата, спадът е още по-голям. През 2001 г. имаше повече от половин милион нови случаи на заразяване. До 2012 г. броят им намалява наполовина до малко над една четвърт от един милион.

Спадът на смъртните случаи и нивата на инфекция при деца се дължи на по-добър достъп до антиретровирусни лекарства, които помагат на потискане на вируса. Без лечение, хората с ХИВ може да развият СПИН, което ги обрича на смърт.

До края на 2012 г. почти 10 млн. хората с ниски и средни доходи, включително Южна Африка, Уганда и Индия, са имали достъп до антиретровирусна терапия, според доклада. Подобреният достъп се дължи на лекарства, които са по-достъпни и налични в общности, както и повече хора, които идват навреме за помощ.

Според UNAIDS, светът се "затварят" и в това хилядолетие развитието ще помогне да се спре епидемията от СПИН до 2015 г. Но света може да надхвърли целта си за помагане на 15 млн. хора за лечение на ХИВ от 2015. Световната здравна организация е трябва да преразгледа своите методи и да увеличи бройката на хората, които имат право на лечение.

В доклада се констатира, че напредъкът е бавен в предоставянето на услуги на хора с ХИВ, които са най-изложени на риск от инфекция, като онези, които употребяват наркотици чрез инжектиране. И това се подчертава необходимостта да се направи повече, за да се справят със сексуалното насилие срещу жени и момичета. Те съставляват ключова група от хора, уязвими към инфекции.
 
Източник: ББС

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !