Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Петя Буюклиева на елиминации със старта на "Музикална академия"

отпечатай новината

25.09.2013 10:30 | Видян 2473 пъти

Петя Буюклиева на елиминации със старта на

Петя Буюклиева е първата номинирана за изгонване от "Музикална академия" на ТВ7. Публиката реши, че тя отива на елиминации още вечерта, в която певицата излезе за първи път на сцената. Въпреки че журито обяви представянето й за най-доброто, тя събра най-ниска зрителска подкрепа. Съдиите бяха категоричени, че вотът на зрителите не е реален. "Фактът, че приех да съм тук, показва, че вярвам, че това е сериозен формат с изключително сериозни критерии. Ако ще работим така, отивам си!", заплаши Георги Христов, който е един от съдиите. Петя го прегърна и каза, че е пяла в 3 октави и е хубаво, че отива на елиминации, защото след седмица ще изпее на публиката невероятно парче.

Първа от петимата изпълнители, които влязоха в шоуто, се класира Кичка Бодурова с над 46 на сто от зрителския вот. Второто място си разделиха Етиен Леви и Коцето-Калки, които взеха по 14,8% от одобрението на хората, гласували по телефона. Предпоследен беше Стенли.

Скандал избухна в "Музикална академия"  още със старта на риалитито. Люси Дяковска се скара с Фънки, който обиди изпълнението на Коцето-Калки. Той изпя емблематичната си песен "Векът на любовта", с която преди години печели "Мелодия на годината". "Не ми харесва тази песен. Много ми е маршова, не обичам "Ален Мак", отсече грубо Фънки, който е част от журито.

Думите на басиста на "Ахат" вбесиха Люси Дяковска, която е единствената жена сред съдиите. "Той просто е по-различен музикант! Ние трябва да уважаваме и да ценим различните", контрира го тя, мощно аплодирана от публиката, която застана на страната на Калки. Люси едва се побираше в кожата си, слушайки как Фънки оплюва изпълнението на Коцето, който показа много мощен глас. "Ти пееш и опера, и поп музика, ти играеш на сцената, ти си уникален талант!", защити музиканта певицата.

Третият в журито - Здравко от "Ритон", беше по-умерен. Той каза, че от музикантска гледна точка изпълнението на Калки наистина е било насечено и е звучало малко като марш, но Калки е оригиналът на тази песен и затова начинът, по който я е изпял, е най-правилният. Четвъртият съдия - Георги Христов, каза, че не е нормално всички да са харесвани от всеки. И изказа адмирации към Калки.

Самият изпълнител сподели, че и втората му песен в програмата е маршова - "Жъртата подводница" на "Бийтълс". Това изпълнение пък Фънки нарече "водевил", отсичайки, че е слабо и че дава най-обикновена заявка, че Коцето ще се развива занапред. Това отново извика възмущение в публиката, която стана на крака заради Калки. Останалите в журито се изказаха ласкаво за него. "Образът е важен. Уитни Хюстън пееше фалшиво на концерти, но тя е сърце и душа. Ти можеш да пееш и фалшиво и пак ще бъдеш добър", каза Георги Христов.

Преди него на сцената излязоха Стенли, Петя Буюклиева и Етиен Леви. Днес в "Музикална академия" влизат звездите от златното поколение на музиката ни. Те имат задача да изпълнят собствен хит и един кавър. Стенли изпя най-големия си хит "Обсебен", както и песента на "Остава" "Шоколад". Петя изпълни "Жена на всички времена" и "Ти ме караш на чувствам" на Джими Самървил. Етиен Леви се представи с песента си "Емануела" и "Това е моят живот" на "Бон Джоуви". Кичка Бодурова излезе последна на сцената. Изпълнението й бе похвалено от Георги Христов, с когото доскоро бяха скарани. Но Здравко направи зебележка, че песента й "Пея за любовта" не е българска, а гръцка. Втората песен на Кичка беше "Силата а любовта" на Дженифър Ръш, изпята и от Селин Дион.

През цялото време зрителите гласуват за своя любимец. По регламент събралият най-малко гласове отива на елиминации следващата седмица.

Източник: vsekiden.com

Снимка:  vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !