Промениха правилата на Черешката на...

Култовото кулинарно риалити „Черешката на тортата“ ще...

Жената на Джъстин Бийбър показа...

Жената на Джъстин Бийбър показа бременно коремче: Фото...

Нина смени Зуека с двама млади

отпечатай новината

21.10.2013 14:00 | Видян 1795 пъти

Нина смени Зуека с двама млади

Нина Димитрова, бившата жена на Васил Василев-Зуека, го смени с двама млади актьори в театър „Кредо". Формацията, която се разпадна след развода на двамата, възражда своите две най-популярни постановки - „Шинел" по Гогол и „ Каквото направи дядо..." по Андерсен. Те ще се играят на сцената на Театър 199, научи vsekiden.com.

До Нина ще застанат абсолвентите по актьорско майсторство от класа на проф. Здравко Митков в НАТФИЗ - Стелиан Радев и Димитр Несторов (Димитр е роден в Измайл - Украйна, и името му се изписва без „ъ"). „И двамата са блестящи актьори и съм невероятно щастлива да си партнирам с тях. Това е творческо предизвикателство, което съм убедена, че ще развие още повече потенциала на „Кредо". Нашето верую е винаги да изненадваме публиката и надграждаме всеки творчески порив. Зрителят е партньор, който заслужава да бъде зачитан и удивляван", сподели Нина Димитрова, която категорично отрича да е близка в личен план с някой от тях.

Актрисата твърди, че отдавна е загърбила изневярата на Зуека, който я смени с по-младата режисьорка Ани. „Незаменими хора няма, светът върви напред, творчеството е основният му двигател и гориво. Ние сме артисти, а на сцената винаги има много и нови актьори", казва Нина.

Премиерата на новия артистичен дует Нина Димитрова и Стелиан Радев в „Шинел" по Гогол е на 6 ноември на сцената на Театър 199 от 19.30 ч., точно на 21-вата годишнина на Театър „Кредо". Това ще е юбилейното 550-о представление на „Шинел". На първия ред ще бъде дъщерята на Нина и Зуека, която е много щастлива, че майка й отново стъпва на сцената. Девина живее с родителката си и насърчава изцяло заниманията на майка си, които да я откъснат от тежките мисли около раздялата.

Несторов и Радев пък въобще не се стреснали от факта, че заместват известен актьор като Васил Василев. Те не могли да повярват, че са получили шанса да застанат до Нина и да обиколят с нея света. „Шинел" по Гогол е един от най-дълго играните български спектакли и се превърна в световен хит. Такъв стана и спектакълът „Каквото направи дядо..." по Андерсен, започнал своя триумф първо с премиера в Дания и заедно с "Шинел" обиколи 4 континента.

Снимка: Симон Варсано

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !