Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Коледен благотворителен търг на Дарик по инициатива на Ники Кънчев

отпечатай новината

10.12.2013 18:00 | Видян 2432 пъти

Коледен благотворителен търг на Дарик по инициатива на Ники Кънчев

Четвъртото издание на Коледния благотворителен търг на Дарик радио в лицето на предаванията „Ники Кънчев Шоу”, „Дарик кафе” и спортно шоу „Гонг” ще се проведе на 19 декември от 8.00 до 15.30 ч. в ефира на радиото. За феновете на фейсбук обаче търгът ще тече до 9.00 часа на следващия ден – 20 декември и всеки ще има възможност да се включи в търга и чрез специално създадена страница във Фейсбук.

И тази година събраните средства ще бъдат дарени на Фонда за терапии на деца аутисти и фондация „Нашите недоносени деца“. През миналата година чрез Коледния благотворителен търг слушателите на Дарик дариха над 40 000 лева за децата аутисти и недоносените деца.

И тази година десетки известни личности и компании подкрепят търга на Дарик, предоставяйки редица атрактивни лични вещи, сувенири и предмети. Перлата в търга ще бъде уникална футболна топка с подписа на легендата на „Реал” Мадрид и голмайстор за всички времена в Шампионската лига Раул, осигурена лично от еврокомисар Кристалина Георгиева. Раул и Кристалина са приятели и действаха в европейски мащаб заедно по няколко образователни инициативи, подхванати от комисар Георгиева.

Легендарният ексмузикант от „Юрая хийп” Джон Лаутън е един от посланиците на този търг. Kитаристът Мик Бокс също подкрепи търга. „Юрая хийп” осигуриха цял сак със сувенири на групата – тишърти, якета, подписани оригинални дискове. Освен това, в ефира на Дарик слушателите ще могат да наддават и за своя любима песен на „Юрая хийп”, която накрая Джон Лоутън ще изпълни по телефона от Англия на живо в ефира на медията.

Стилиян Петров изпрати лично от Англия свои футболни фланелки, а Таня Богомилова и Петър Стойчев – аксесоари за плуване. Българската федерация по тенис и някои от най-известните тенисистки в света, сред които Ана Иванович и Анастасия Павлюченкова също дариха свои екипи и тенис артикули.

Спортни екипи дариха още треньорът и футболна легенда Едуард Ераносян, лекоатлетическата ни слава  Йорданка Благоева и федерацията по спортна аеробика, екснационалът по футбол Христо Янев – фланелка от престоя си в „Гренобъл”. Българският олимпийски комитет и „Джома България” ще подарят зимно олимпийско яке от предстоящите игри в Сочи.
Очакват се традиционно и екипи на всички водещи български футболни отбори. Фланелка на полския национал по волейбол Ян Курек осигуриха българските национали Валентин и Георги Братоеви. Самият Вальо дари своя фланелка от периода си в „Тренто”. От централата на „Адидас” в Германия също се очаква ценен екип.

Олег Велинов дари снукър сувенири. С лични вещи помогнаха търга най-добрата ни плувкиня Катя Аврамова и художничката Стиляна Узунова. Рамкирани фотоси осигуриха фотографите Любо Асенов, Агнес Методиева и Дилян Марков. Арт галерия „Париж–Москва” дарява картина на варненския художник Мирослав Йотов.

„ТИКЕТПРО” осигуряват билети за топконцертите у нас през 2014 г., а от PlayStation България – изключителен подарък - билети за полуфиналите на Шампионската лига. Традиционните партньори от „Рока България” също осигуриха свои продукти. Ваучери дариха и хотелите „Свети Никола” в Сандански, Гранд хотел „Поморие”, „Лъки Банско”, „Кемпински хотел Гранд Арена” Банско.

„Вирджиния рекърдс” и съдийката в „X фактор” Саня Армутлиева отново се включват с колекционерско издание на албума на Бийтълс „Magical Mistery Tour” съдържащ и 56-минутен филм с архивни кадри, интервю с Пол Макартни, DVD, Blu-Ray, 2LP, в допълнение с книга с непубликувани до момента снимки на групата. С книги ще се включат издателство „Колибри” и Съюза на българските художници. Агенция „Митев Радулов” традиционно подкрепят търга с страхотни арженски вина- любими на Диего Марадона, а този път предоставят и часовник „Invicta”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !