Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Кой какво яде навръх Коледа

отпечатай новината

25.12.2013 09:00 | Видян 2460 пъти

Кой какво яде навръх Коледа

Британците ядат най-вредния обяд навръх Коледа, а французите са с най-диетичната храна на празника, сочи проучване. Традиционният британски обяд е най-нездравословен в Европа с цели 7000 калории. Типично жителите на Острова на 25 декември слагат в устата си 30% захар и още 69 грама мазнини и 211 грама въглехидрати.

Коледният обяд във Франция е най-здравословен, тъй като менюто не включва продукти, а необработена храна. Типичното френско коледно меню се състои от печено пиле, гъши дроб и 13 десерта, но съдържа само 46 грама мазнини и 29 грама въглехидрати на човек.

13-те пудинга представляват Исус и 12-та апостоли. По традиция те се сервират на Бъдни вечер и остават на масата три дни до 27 декември. Колкото и нездравословни да изглеждат 13-те десерта, те всъщност включват много ядки и плодове и са по-здравословна опция от коледния сметанов пай на британците.

Чехия има второто най-здравословно коледно меню, състоящо се от рибена супа, студена картофена салата и кисело зеле. Ирландия заема второ място по нездравословен коледен обяд. Той е почти толкова мазен, колкото британският, но остава с едно място по-назад заради ордьовъра от скариди, съдържащ повече протеини.

Германия е на трето място по нездравословен обяд заради засиленото присъствие на колбаси. Полша, Португалия и Австрия също се радват на здравословен коледен обяд, следвани от Унгария, Норвегия и Русия. България не е сред изследваните страни.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !