Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Как станах ЦеКа Манева

отпечатай новината

04.01.2014 09:00 | Видян 1362 пъти

Как станах ЦеКа Манева

Станах кандидат-член на ЦК, понеже по онова време подобна молба не се отказваше, обясни политическата си кариера актрисата Цветана Манева. Пловдивчанката, известна с прозвището си ЦеКа Манева заради близостта си с комунистическите величия преди идването на демокрацията, обясни, че по онова време никой българин не би отхвърлил покана да стане висш партиец, пише vsekiden.com.

Не съм се залъгвала, трябваше необходима бройка от млади представители на художественотворческата интелигенция, обясни актрисата, която празнува 70-годишен юбилей.

Въпреки близките си връзки с БКП, Манева била спряна от участие в чужди продукции, сред които турски сериал и филм за Джеймс Бонд. За евентуална роля в прочутата сага за британския разузнавач тя провела само предварителен разговор с агент, който щял да представи кандидатурата й на продуцентите.

„Не трябваше да съм момиче на Джеймс Бонд, а друга разузнавачка, която да партнира и работи с него. По-късно ролята пое британска актриса", уточни Манева, явно имайки предвид Джуди Денч, която в няколко филма играе шефка на агент 007. Тя обаче не съжалява за изпуснатите възможности, защото е реалистка и още при първоначалните разговори знаела, че властта няма да я пусне в чужбина.

„Доволна съм от признанието и успеха, които ми се случиха в живота. Каквото ми е причинило страдание, хапя си възглавницата, плача и се взимам в ръце. Едно нещо научих - че страдаме от последствията на собствените си действия", коментира Манева.

„Съдбата отрежда и ако Господ има план за всеки от нас, приемам, че е трябвало да остана тук. Вероятно е трябвало да науча нещо. Ценя свободата, а да си свободен, означава да поемеш отговорност за собствения си живот и професионалната си реализация, да споделяш със себе си, да държиш отговорен себе си, а не да виниш другите", поясни тя. Според нея българите не умеят да ценят останалите хора и да признават техните постижения.

Актрисата, която се радва на дълъг брак с колегата си Явор Милушев, призна, че има слабост към мъжете: „Повечето ми приятели са мъже. Те имат респект към мен и не смеят да ми посегнат. Но и аз не съм за посягане, все пак подстъпът към мен трябва да е съвършено различен. Аз ще дам знак, ако някой ми хареса, и тогава се вдига бариерата", казва актрисата, според която сексът е въпрос на химия: „За мен сексът не е въпрос на идеални части и съразмерност на тялото. Сексът си е едно неистово влечение. Когато се получи между двама души, е идеално, но не е задължително да се обичат", обясни актрисата, известна като муза на Марин Янев и Стефан Данаилов.

Снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !