Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Депардийо май ще се откаже от киното

отпечатай новината

06.01.2014 15:40 | Видян 1326 пъти

Депардийо май ще се откаже от киното

Световноизвестният френски актьор Жерар Депардийо не изключва възможността да сложи край на артистичната си кариера, пише dnes.bg. В интервю за френския в. "Журнал дю диманш" той признава, че актьорската професия вече е започнала да му тежи и би искал да посвети повечето от времето си на пътешествия, на опознаването на други култури.

Припомняйки си за началото на работата си на театрална сцена, Депардийо признава, че "едва е разбирал" същността на първите си роли, пише БТА. Много скоро обаче е успял да постигне "музиката на езика". Оттогава страстно е обикнал сцената. "Но сега това ме уморява", споделя Депардийо. Според него той вече не изпитва такава необходимост да бъде актьор.

Говорейки за бъдещите си планове, Жерар Депардийо отбелязва, че отдавна вече не се нуждае от средства за съществуване. "Работих достатъчно. Сега съм свободен да правя каквото искам, където искам и когато искам" - твърди актьорът. Според него той вече е наясно със себе си и желанието му е да се запознае с неизвестни хора, с неизвестни пейзажи, да научи езици, на които сега не говори. "Сега съзерцавам и откривам за себе си страни, които ми позволяват като гражданин на света да участвам в развитието на тяхното кино".

Отказал се преди малко повече от година от френско гражданство, Депардийо продължава да поддържа връзки с родината си и с нейния народ. Той подчертава, че французите и сега се отнасят към него приветливо, с любов. Сега обаче той прекарва повече време в други страни - Азербайджан, Белгия, Италия, Русия, Украйна.

"Винаги съм бил странник - казва Депардийо. - Не искам повече да съм привързан само към едно място. Продължавам да посещавам Франция, но само като гост. Сега се чувствам все по-свободен."

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !