Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Съвременният мъж - едновременно номад и джентълмен

отпечатай новината

15.01.2014 13:45 | Видян 1430 пъти

Съвременният мъж - едновременно номад и джентълмен

Вижте колекциите прет-а-порте за мъже на Армани, Dsquared2, Кавали, Долче и Габана, Уестууд, Прада, Мисони, Версаче и др.

За завръщането си на модните подиуми в Милано Роберто Кавали е поискал да бъде заснето филмче в калифорнийската пустиня, което да представи духа в новата му колекция. Облеченият от Кавали мъж е едновременно номад и джентълмен. За създавенето на някои облекла са ползвани зеброви и леопардови принтове, докато рисувани на ръка цветя и листа красят саката. Представени бяха също плетени пуровери и палта с препасани на кръста колани.

Колекцията на DSquared2 бе представена сред декор от затворнически килии, като някои манекени дори носеха оранжево затворническо облекло. Панталоните стигат до глезена и са подгънати в долната си част или с маншети. На фона на рок музика бяха представени също кожени якета и палта, джинсови облекла. Повечето от тях са в черно и сиво, но тук и там се прокрадват и ярки цветове. Колекцията събра много аплодисменти.

Джорджо Армани е проектирал наново костюми от три части - сако, жилетка и панталон, за новата си колекция. Повечето от тях са в различни нюанси на сивото, а жилетката се закопчава с 6 копчета или е с двуредно закопчване. Показани бяха също двуцветни плетени пуловери, които са прилепнали към тялото, за да може силуетът да е спортен. Сред преобладаващите цветове са също пясъчно жълто, синьо, тъмно кафяво.

Колекцията за младежи на "Ерменеджилдо Дзеня" като че ли е с претенцията да бъде квинтесенцията на модернизма. За целта са ползвани дори някои символи, като ленти, носени в горната част на ръката, за да може облеклото да изглежда по-спортно. Панталоните са с маншети и стигат до глезена. Представени бяха също двуцветни палта и сака. Някои от тях са в цвят горчица, зелено, винено червено. На почит в тази колекция са геометричните форми, райетата и модата от 60-те години на миналия век.

В колекцията си за модна къща "Ботега Венета" дизайнерът Томас Майер е заложил на спортни облекла, които напомнят униформи. Те сякаш са извън времето. Тези облекла са подходящи за всеки случай, увери Майер. Представени бяха панталони от агнешка кожа, които са пристегнати на глезена. Като аксесоари са ползвани огромни чанти.

Дизайнерът Масимилиано Джорнети е проектирал облекла с изчистени линии за модна къща "Салваторе Ферагамо". Мъжът, облечен от "Ферагамо", е като номад, но същевременно е елегантен. Якетата са къси, докато палта с качулки и сака понякога са пристегнати с колани на кръста. Ръкавите на някои якета са плетени.

Ексцентричната британска дизайнерка Вивиан Уестууд представи колекция, с която слага край на тесните панталони. Те са заменени с широки бермуди, които стигат под коляното, и с шалвари. Талията е висока, а материите понякога сякаш проблясват. Бермуди и шалвари са носени в комбинация с къси якета или палта с качулки.

Модна къща "Мисони" се е вдъхновила от живота на сърфистите. Манекените бяха с дълги коси, за разлика от колегите им с къси подстрижки в другите дефилета. Показани бяха многоцветни широки плетени наметки, носени в комбинация с кожени обувки или чехли. За създаването на облеклата са ползвани лен, кашмир, кожа от тибетски як.

Колекцията на модна къща "Прада" пък бе представена на фона на джаз музика от 30-те години на миналия век. Миуча Прада за пореден път очарова публиката, като освен мъжко облекло е проектирала и женско. Вниманието привлякоха костюми тайори във виолетово и синьо, дълги шалове тип боа, къси якета, препасани с колани на кръста, жилетки без ръкави, вълнени палта.

Колекцията на Доменико Долче и Стефано Габана отведе зрителите в средновековна Сицилия, където по онова време са властвали кръстоносците от Нормандия. Двамата дизайнери са се върнали десетина века назад във времето, за да създадат облекла, които са донякъде строги и същевременно напомнят за едновремешното великолепие. Манекените носеха корони на главите си, рицарски ръкавици, украсени със скъпоценни камъни, чехли с украса от пайети, дебели пуловери.

Модна къща "Джил Сандър" представи строги облекла от туид, вълна, мохер. Цветовете им са различни - от виолетово и тъмно зелено до антрацитно сиво и сребристо. Мъжът, облечен от "Джил Сандър", е уверен в себе си.

Донатела Версаче не е трябвало да се върне в епохата на кръстоносните походи, за да създаде новата си колекция. Достатъчно е било да прекоси Атлантическия океан, за да се вдъхнови от американския Запад и да проектира каубойски облекла. Манекените носеха ризи в златисто и черно, златни вериги на вратовете си, големи кожени чанти. Като украса са използвани шерифски значки, създадени от скъпоценни камъни. Представени бяха също кожени облекла в червено и черно с украса от златни капси.

Източник: dir.bg
Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !