Щонова и Месечков спечелиха Денсинг...

Доктор Неделя Щонова и Атанас Месечков спечелиха Денсинг...

Наивност, уродливост и прикритост с...

Най-големият дефект на реорганизацията на движението...

Андрей Слабаков купува подводница

отпечатай новината

22.01.2014 09:30 | Видян 1694 пъти

Андрей Слабаков купува подводница

Андрей Слабаков е решил да купи последната българска подводница, научи Всеки ден. Шоуменът харесал „Надежда" и решил, че от нея може да стане идеален музеен експонат или потенциален декор за филмови сцени. Намеренията си той разкрил в тесен приятелски кръг, но информацията е стигнала дори до фирмата, която преборила търга за военния кораб.

Министерството на отбраната спечели в края на миналата година 710 хиляди лева от продажбата на „Надежда". Първоначалното намерение на компанията било да разпродаде желязото на плавателния съд за скрап, тъй като и това е основната й дейност. Запитванията за друго предназначение на последната българска подводница обаче завалели в началото на годината.

Управителят й Боян Стоянов потвърди и че е чул за идеята на Слабаков и обяви пред „Всеки ден", че е готов да чуе предложението му, защото все още не е намерил купувач на желязото за скрап от плавателния съд. Близкият приятел на режисьора - кметът на Каварна Цонко Цонев, пък разкри пред вестника, че можело да се стигне до „благотворителна кражба". Слабаков щял да види подводницата, да се опита да договори цена и ако не му харесала, щял да действа по-радикално. Пошегувал се, че щял да я открадне като булка, за да я дари на Военноморския музей във Варна, разказа още Цонев.

Идеята на Слабаков била сериозна и той действително проявявал интерес, потвърдиха и източници на „Всеки ден" във военното министерство. Подхвърлил, че е склонен да направи благотворителна акция за спасяването на „Надежда" от разкостването й на съставните части, а и защото във Военноморския музей във Варна нямат изложена подводница досега. „Имаме торпедоносец, катер, други бойни кораби, но нямаме експонат, участвал в операции под вълните. Крайно време е да покажем и такъв", изразиха надежда служители на музея.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !