Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Плевнелиев продава палата в Гърция за 3 млн. евро

отпечатай новината

24.01.2014 14:20 | Видян 2815 пъти

Плевнелиев продава палата в Гърция за 3 млн. евро

Росен Плевнелиев опитал да се отърве от тузарското си имение в Гърция, научихме от български емигранти в южната ни съседка. Държавният глава е обявил още преди няколко месеца за продан двореца си в местността Амаксина до град Уранополи, пише Уикенд.

Палатът на милионера от Гоце Делчев придоби скандална известност миналото лято, когато се оказа, че Плевнелиев се е сдобил с имота по твърде съмнителен, да не кажем криминален начин през 2007 г., плащайки за него 700 000 евро в брой. Чутовната финансова афера засега остава без последствия за Президента който обаче е взел решение да продаде имението, за да заличи следите от разгулните си харчове, типични не за политик, а за руски олигарх.

Според български емигранти в Уранополи президентското имение се предлага на имотния пазар за 3 милиона евро, като сделката се придвижва от влиятелен гръцки строителен предприемач на име Костас. Посредникът Костас е сред най-заможните брокери и строители в южната ни съседка, тъй като върти имотни сделки с руски богаташи, на които предлага за продан даже малки острови. Според източник, Плевнелиев и партньорът му във финансовите операции Иво Прокопиев са си купили палатите в Уранополи преди 7 години именно от гърка Костас.

„Дворецът на Росен Плевнелиев е без конкуренция в Амаксина в категорията „лукс имот“. Много ме съмнява, че президентът е платил само 700 000 евро за този палат по-скоро е възможно данъчната оценка на имението тогава да е била силно занижена. Сега цената, за която се предлага палатът, е твърдо фиксирана на 3 милиона евро. Кой знае, имението вече може да има и нов собственик…“, коментира пред вестника ни български бизнесмен, който развива бизнес в южната ни съседка. Според него Плевнелиев лесно ще намери купувач за тузарското имение заради стратегическото разположение на Уранополи. Селцето е входната врата за полуостров Атон, а монашеската република се радва на огромна посещаемост от страна на руски туристи.

Росен Плевнелиев къща имението в Уранополи ГърцияСред жителите на Амаксина се разнасят легенди за интериора на Плевнелиевия палат. Казват, че само холната маса в резиденцията струвала над 100 000 евро – била от кожата на хипопотам и дело на прочут италиански дизайнер.

Според мълвата решението за продажба на имението било взето от властната съпруга на Росен Плевнелиев – Юлияна, която вече оглеждала друг имот в Гърция, около полуостров Халкидики. Юлияна изпаднала в истерия от медийното внимание към семейния палат и от няколко месеца не стъпвала там. „Плевнелиев прилага стратегията на Цветан Цветанов, който също продаде 2 от апартаментите си, когато стана известно имотното му състояние“, коментират български емигранти в Гърция.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !