И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Принцът-олимпиец е певец и автодилър

отпечатай новината

14.02.2014 15:30 | Видян 2088 пъти | Гласували 1

Принцът-олимпиец е певец и автодилър

Правнукът на последния владетел на Свещената Римска империя Хубертус фон Хоенлое бе коронован за най-интересен олимпиец в Сочи от американския канала NBC. 55-годишният принц е единственият представител на Мексико и на последните шест издания на зимните игри и се състезава в ските. Сам си плаща скъпото удоволствие.

Говори пет езика, записва песни, последната от които излезе през миналото лято, може да се похвали с колекция от приятели, сред които навремето е бил и самият Анди Уорхол, с когото са сред ВИП-овете в култовия нюйоркски нощен клуб Студио 54. Човекът, който при друго развитие на историята би бил император, е роден в Мексико, има немско и лихтенщайнско гражданство и поданство и испанско местожителство, а майка му е италианка. Запалва се по ските като студент в Австрия, където на 21 печели за първи и последен път на университетски турнир.

През 1981 г., укрилен от успеха, основава Мексиканската скифедерация, на която е едноличен член, президент и състезател. Така се пуска в Световната купа. През 1984 г. е първата му олимпиада в Сараево, където постига и своето най-добро класиране - 38-и (нашият Петър Попангелов е 6-и). Това остава най-голямото му постижение във високото спортно майсторство. Въпреки това обаче, принцът е истинска звезда на Белия керван.

Той е прочут не само заради своята титла, но и с невероятните си костюми. За Сочи той е избрал трико, което имитира униформата на тореадор, въпреки че според него така представя характерните за Мексико певци на серенади - мариачите. Които са си негови колеги. Освен скиор и певец, принцът е също така и фотограф, направил не една голяма фотоизложба по света.  

"Знам какво говорят всички - богатите хора ни се подиграват като си правят шоу, защото могат да си платят всичко. Е, не крия - имам купища пари и не мисля, че трябва да се съобразявам с някого, за да сбъдвам мечтите си". Парите идват от семейния бизнес. Семейството на принца от зората на автомобилостроенето и до днес е представител на огромния мексикански пазар на концерна Фолксваген - Ауди, знаменит и с любимите на благородника автомобили Порше.

Видео можете да видите ТУК!!!

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !