Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Славчо Христов се уединил в Женева

отпечатай новината

17.02.2014 14:00 | Видян 3916 пъти

Славчо Христов се уединил в Женева

Банкерът на Иван Костов - Славчо Христов, е потънал в уединение в имението си в Швейцария, където живее от няколко години, разказаха запознати с житието му, разказва "Всеки ден". Някогашният пръв авер на Командира и доайен на кръга „Олимп" се бил дръпнал от света на парите и за да изчисти тъмното си минало, се отдал на четене на философска литература и по цяла нощ размишлявал върху прочетеното, твърдят източници.

Милионерът дори бил зарязал напълно всякакъв бизнес, не желаел да се вижда с никого от старите си познайници и прекарвал дните си в самотни разходки край Женевското езеро. Бившият келнер въобще не се стремял да води петзвезден начин на живот и дори забравил страстта си към засуканите ястия, които някога сам приготвял като кулинар професионалист в ресторант „Олимп". Славчо си хапвал съвсем обикновени ястия, а в негово любимо занимание се превърнали дълбокомислените разговори с двама-трима от близкото му обкръжение, които също живеят в швейцарската перла.

Милионерът напълно скъсал връзката със сините и тъмносини политици и изобщо не желаел да ги вижда и чува. Славният бивш „олимпиец" понякога се обаждал по телефона на Командира, за да чуе компетентната му оценка за ситуацията в България, но странял от политиката и не искал да има нищо общо с която и да е партия. Двамата обаче си припомняли славните години, когато синьото правителство бе на власт, а кариерата на тогавашния келнер тръгна стремително нагоре.

Щастливата звезда на Славчо Христов се оказа любимият ресторант на Иван Костов през 90-те - заведението „Олимп", където се планираха всички сини завери. Така самият бизнесмен завъртя прословутия политико-икономически „кръг Олимп", успя да построи и внушителния лъскав хотел „Адмирал" през 2004 г. на самия морски бряг в курорта Златни пясъци. За да се отблагодари на Иван Костов, Славчо дори му подари огромен апартамент с невероятна гледка към морето, където Костов отмаря понякога през лятото със съпругата си Елена.

Банкерът на Костов бе принуден да сдаде всичко на приятелката на Бойко Борисов, след като Командира падна от власт. Така за една нощ Цветелина Бориславова стана коскоджа ми ти банкерка, а Славчо Христов сериозно обедня. „Важното е, че съм жив и здрав", обича да казва той за трудния период от живота си.

 

Снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !