Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Покойният Чочо играе в Пловдив

отпечатай новината

20.02.2014 15:15 | Видян 1097 пъти

Покойният Чочо играе в Пловдив

Името на отишлия си преждевременно актьор Петър Попйорданов - Чочо лъсна на театрален афиш в Пловдив. Постерът на иначе страхотното представление „Любов, щастие и милиони", с участието на щерката на Тодор Колев - Албена, Валентин Танев и Малин Кръстев, се разпространява няколко дни в града под тепетата, като рекламира постановката, която е плод на обща работа между хасковския и Народния театър.

Скандално, но факт, десет месеца след смъртта на Чочо името му още е на плаката. Грешката не е била поправена дори от колегите на Чочо, с които той е делял една сцена години наред. Режисьор на представлението е Валентин Танев, но даже той не се е бръкнал с 50 лева, за да напечата 1000 нови листовки, на които Чочо да не се упоменава като част от постановката.

След като в крайна сметка наблюдателни зрители на „Любов, щастие и милиони" сигнализирали за ужасния гаф, организаторите на културното мероприятие решили проблема още по-безцеремонно, като с лека ръка просто задрасквали името на Попйорданов със син химикал. Ще речеш, че човекът не си е отишъл трагично и нелепо, оставяйки жена си и осиновената им дъщеричка, а просто е заминал някъде на почивка.
„Това е кощунство с неговата памет, как може такова нещо? Разбираме финансовата криза в театрите, но това е брутален и отвратителен гаф", коментираха пловдивчани, ядосани на неприятната случка.

Рекламните дипляни с името на Чочо се раздават цели десет месеца след смъртта му. Веднага щом разбрали за ужасната подигравка, колеги на Попйорданов се обадили бесни на шефовете на хасковския театър и настояли веднага грешката да бъде поправена, а семейството на Чочо, както и почитателите на театралното изкуство, да получат извинение за гаврата.

Петър Попйорданов почина в „Пирогов" около 6 часа сутринта на Великден, 5 май 2013 година заради тежка травма на мозъка след падане от близо 2 метра на Боянските гробища. Малко след това вдовицата му Даниела осинови момиченцето, което тя и Чочо очакваха дълго време. Малката бе кръстена Катя, на майката на актьора, която си отиде няколко месеца преди любимия си син.
За съпруга и дете остана да скърби дългогодишният директор на Киноцентър „Бояна" Иван Попйорданов. Единствената му радост е да помага на Даниела в отглеждането на невръстната внучка.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !