Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Концерт на МВД – Русия и Йосиф Кобзон в България

отпечатай новината

28.02.2014 14:20 | Видян 1744 пъти

Концерт на МВД – Русия и Йосиф Кобзон в България

Грандиозен концерт  на 14 май в зала 1 на НДК,  на  който  ще бъде връчена наградата „Света София“ за  принос  в  развитието на руско-българските културни отношения на 20-тите юбилейни награди „ЗОЛОТАЯ МУЗА“. Събитието се реализира със съдействието на Столична община, Министерството на образованието, Посолстово на руската федерация в РБългария, Форум на руските съотечественици, Руския културно-информационен център в София, Движение "Русофили“ и „ Жокер медиа, под патронажа на Н. Пр. Юрий  Исаков- Извънреден и пълномощен посланник на Руската федерация в РБългария.

Академичният ансамбъл за песни и танци на МВД  е професионален колектив създаден през 1973 година под ръководството на генерал-майор Виктор Петрович Елисеев (художествен ръководител и главен диригент). От тогава Ансамбълът е изнесъл над 8000 концерта на които са присъствали повече от 23 милиона зрители в повече от 50 страни между които Германия, Италия, Франция и САЩ, Китай, Мексико, Бразилия, Австралия, страните от Близкия и Далечния Изток.

През 1988 г. Ансамбълът е имал аудиенция при главата на Римо-католическата църква Йоан Павел ІІ. Тридесет от водещите солисти на Ансамбъла са удостоени с почетни звания “заслужил” и “народен артист”.

Пред българската публика Академичният ансамбъл, който е единствения военен колектив, имал изява в Сикстинската капела и участваше в грандиозния концерт по случай откриването на Зимните олимпийски игри „Сочи 2014“, ще се представи  руски, народни, казашки, цигански песни и романси, като „Ой, цветет калина”, „Очи черные”, „Вдоль по Питерской”, „Калинка”, „Подмосковные вечера”, „Катюша” и много други, както и  нов репертоар, в който са включени освен популярните военни песни, известни арии из опери.

Със специалното участие на Йосиф Кобзон.

Организатор на събитието е  музикално-продуцентска компания „Жокер Медиа”. Билети за спектакъла, на 14 май в зала 1 на НДК от 19.00 часа, може да намерите в онлайн е мрежите на  Еventim.bg и касата на билетен център НДК

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !