Отиде си главният редактор на в. 24...

На 55-годишна възраст внезапно почина главният редактор...

Нагледен урок по пътна безопасност...

Урок по пътна безопасност сред учениците в Благоевград,...

Гришо спечели титлата в Акапулко!

отпечатай новината

02.03.2014 10:00 | Видян 1798 пъти | Гласували 1

Гришо спечели титлата в Акапулко!

Григор Димитров спечели тенис турнира в Акапулко, съобщава "vsekiden.com". Това е вторият трофей от АТР турнирите за хасковлията, след като през 2013 г. спечели този в Стокхолм. Гришо спечели финалната битка срещу Кевин Андерсън с инфарктното 7:6, 3:6, 7:6 (5) в тричасов двубой.

Южноафриканецът демонстрира тенис на най-високо ниво и дори надигра Гришо в много моменти от мача. Андерсън превъзхождаше Димитров както при уинърите - 46 срещу 29, така и в асовете - 13 срещу 7 в негова полза. Въпреки това, нашето момче успя да надхитри опонента си и в крайна сметка го победи в турнира с награден фонд от 1,3 млн. долара.

Развръзката в мача дойде в тайбрека в третия сет, който стартира кошмарно за българина. Андерсън докосна победата, след като поведе с 4:2. Последва феноменален обрат на Григор, който стигна до 5:4 в своя полза, а малко по-късно вече и затвори мача със 7:5 в тайбрека.

С този успех Димитров си осигури и завръщане в топ 20 на световната ранглиста. Триумфът на финала му донесе точно 500 точки за ранглистата на АТР, както и чек на стойност крупните 315 400$.

Григор Димитров бе изключително щастлив след като спечели втората си титла. След финала той получи от домакините като подарък традиционното мексиканско сомбреро. Гришо дори намери сили да се пошегува, като попита къде му е конят.

 

Снимка: vskiden.com

 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !