Разводът с Брад Пит съсипал здравето...

Близки на Анджелина Джоли се притесняват за...

Живият Нострадамус плаши с нова пандемия

Екстрасенс, известен като „Живият Нострадамус“,...

Есил Дюран не обрязала сина си от страх

отпечатай новината

17.03.2014 14:30 | Видян 3674 пъти

Есил Дюран не обрязала сина си от страх

Синът на фолк певицата Есил Дюран - Харис, не е обрязан, разказва самата тя, пише "Всеки ден". Брюнетката, която изповядва исляма, споделя че навремето се изплашила много за сигурността на детето си, заради което заедно със съпруга ѝ Боби взели категорично решение рожбата им да не минава под ножа.

Всеизвестен факт е, че всички мюсюлманчета биват обрязвани до няколко месеца след раждането. Ритуалът сюнет се прави между втората и седмата година на момченцата, тъй като през това време половите им органи не са достатъчно кръвоснабдени и операцията минава безкръвно, бързо и сравнително безболезнено.

Във времето обаче Есил вечно отлагала сюнета на Харис. Съпругът ѝ Боби, който е християнин, не настоявал да бъде извършен религиозният обичай, но оставил всичко в ръцете на съпругата си. Тя се осведомила достатъчно относно обрязването и всички плюсове и минуси около него, в крайна сметка страхът надделял и се отказала.

"Моя приятелка направи сюнета на сина си в едно от кърджалийските села, където масово се обрязват деца на  мюсюлмански празници. По 100-200 момчета минават през ножа за няколко часа, но така на полето пред тумба зяпачи на мен ми се струва опасно. 200 лева струва един сюнет в столична клиника, където ще съм сигурна, че всичко е стерилно и чисто, и най-вече процедурата се извършва от хирург, а не от някой случаен", разказва Дюран.

Исмигюл Дуран Наим, както е вписана в паспорта си Есил, смятала, че Харис вече е достатъчно голям и му е минало времето, за да го подлага на подобен тип мъчения. "Това са остарели предания на номадите, които преди 10 века са нямали вода в пустинята, за да се измият. Не искам да рискувам здравето на сина си", категорична е изпълнителката, която в момента журира в "България търси талант".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !