Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Димитър Недков: Холивуд също е част от тайните общества

отпечатай новината

17.03.2014 15:06 | Видян 9854 пъти | Гласували 2

 Димитър Недков: Холивуд също е част от тайните общества

Бляскава премиера на дългоочаквания телевизионен проект "Знакът на българина" събра представителите на обществения елит сред внушителния декор на Националния исторически музей. TV7 и Story studio представиха "Знакът на българина", чието мото е "Битката за достойнството на един народ". Още в началото на събитието беше подчертано, че в този сериал е продуктово позиционирана България.

"Знакът на българина" разказва история, която, вярваме, има потенциал да плени въображението на зрителите с теми като национално достойнство, мястото на България на световната политическа сцена и приноса на нашите предци към цивилизацията. В главните роли участват български актьори от няколко поколения. Сред тях са Симеон Лютаков, Ирмена Чичикова, Момчил Карамитев, Мариус Донкин, Станка Калчева, Ана Мария Гюзелева, Стоян Алексиев, Ирена Милянкова, Иван Радоев, Симеон Владов, Николай Урумов, Васил Димитров, Никола Гълъбов, Борис Луканов и Илия Раев.

Създателя на сериала "Знакът на българина: Кървавият код" Димитър Недков и актьорът Валентин Балабанов бяха специални гости в студиото на предаването „Клуб Нюз: Десертът“ по News 7. Според проучванията, след излъчването на първите епизоди, новият сериал вече гони по рейтинг историческата турска сага „Великолепният век“.

 

Какви са реакциите, след излъчването на първите епизоди на сериала?


Д.Н: За всички мистерии се говори изключително много. Реакциите са изключително положителни, а най-често ме питат защо го правите. Реакцията е подобна, защото това е един сериал, който казва доста неудобни неща, политически трилър с изключително много прототипи. Правим го за бъдещото поколение и за тези деца, които предстоят да се родят и още като проговорят, ще попитат в какъв свят живеем. А в момента наистина живеем доста сложно. За светът в нашата история отговаря върховния ръководител на масоните. Любопитното е, че Вальо Балабанов е първият артист в света, който играе реално същество. След време, ако Де Ниро реши да играе, ще трябва да се сравнява с него.

 

Как избрахте актьорите за този сериал?


Д.Н: В „Знакът на българина“ една от целите, които си бяхме поставили е да покажем, че в България има и други артисти. Ние сме млада компания и не твърдим, че придналежим към родния киноелит. Аз дори не съм от София, а за Холивуд чух преди няколко месеца. В поредицата има над 51 персонажа, а много от актьорите за първи път дебютират в жанра тв сериал. В историята, която е заложена в сериала и не е фикция, а почива на реални исторически събития, съм събрал три поколения артисти. Като се започне от „мохиканите“ Васил Димитров, Борис Луканов, Никола Гълъбов, Вальо Балабанов, Станка Калчева, Мариус Донкин.

 

Имаше ли такива, които заради спецификата на сериала, да отказаха участие в него?


Д.Н: Точно обратното, имаше актьори, които до сега са отказвали на други продукции, но сега се съгласиха. Те видяха в нашата история една про-българска кауза и това, че даваме надеждата, че ще изчезне всичкото това политикансване, което ежедневно гледаме по телевизията.

 
Г-н Балабнов веднага ли се съгласихте да участвате в сериала, тъй като вие имате доста ключова роля?


 В.Б: Това е изключително предизвикателство за мен да играеш Върховния на света. Това все пак е историческа и жива личност в момента. Не сме търсили визуални прилики, но моята професия ми дава възможност да играя всякакви роли. Играл съм Господ, а сега играя Господ на Земята. Надявам се да съм се справил, защото знаете в театъра царят не го играе артиста, а го играят тия около него. Докато в киното е друго, ти си сам на екрана и трябва да внушиш друго нещо.

 

Как се изиграва подобна роля?


В:Б: С вътрешна мисъл.

 

Тя промени ли възгледите ви?

В:Б: Разбира се, всяко нещо те променя. Започнах много да се интересувам от тези хора, от това тайно общество.  Бих препоръчал на всички хора да се позаинтересуват за това братство.

Д:Н: Това общество е много по-явно от всяка една политическа партия. След като имах удоволствие да работя с тези актьори, съм изключително възхитен от техният професионализъм. Жалко, че в България не съществува една по-голяма индустрия, която би им дала възможност да работят. Но аз съм убеден, че след като реалния прототип, който Валентин Балабанов играе, той има опасност да стане друг човек.

 

продължи >>

Етикети: , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !