Релакс след дълъг работен ден като...

Релакс след дълъг работен ден като хищник: Фото на деня

8-и София Филм Фест в Сливен

Екипът на София Филм Фест и Община СЛИВЕН канят жителите...

Предава ли децата си Бил Гейтс, като не им оставя своите 76 млрд.?

отпечатай новината

24.03.2014 10:00 | Видян 2875 пъти | Гласували 2

Предава ли децата си Бил Гейтс, като не им оставя своите 76 млрд.?

Ако бяхте едно от трите деца на най-богатия човек в света Бил Гейтс, сигурно щяхте много да го намразите, че вместо да ви даде 25,33 млрд. долара от своите 76 млрд. в зелено, той е решил да ги даде за доброто на човечеството, както писа СЛАВА.

Или поне със сигурност нямаше да го разберете. Дори да ви увери, както направи, че е дал на децата си най-важното - добро образование. Другото трябвало да си го свършат пари, иначе трудно щели да намерят собствен път в живота.

Дали обаче точно това не е правилното възпитание, поради което страните извън Европа дърпат напред, а т.нар. Стар свят тъпче на едно място. Защото не е тайна, че не само в България, ами и в страни като Италия и Испания, Португалия и Гърция родителите са толкова загрижени за децата си, че вече и над 35 си ги оставят вкъщи, готвят им, чистят им, перат ги и им дават джобни. Ако онова на Бил Гейтс не е нормално, това нашето дали е?!

По странно съвпадение, именно тези държави - България и групата PIGS (абревиатура от имената на Португалия, Италия, Гърция и Испания на английски, която в превод означава Прасетата) са слабите ученици в ЕС, които не само, че не могат да се справят в кризата, ами затъват и затъват. И в които има най-висок дял на младежката безработица. Отчасти тя се дължи на всеобщата рецесия, но не е безпочвено и твърдението, че има десетки хиляди хора под 40 в тези държави, които просто ги мързи. Но пък имат претенции, оправдания и нахалството, че са им длъжни техните
връстници, които се справят с живота, правителствата и т.н.

Понеже работя от 15-годишен и се опитвам да правя бизнес от 21-годишен, аз тези хора не мога да ги разбера. Ако бях Бил Гейтс нямаше да лиша децата си от цялото наследство, но със сигурност щях да им дам подобен урок. Защото никой на никого не е длъжен за нищо. А късметът и успехът са награда за смелост!

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !