Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Радина Кърджилова - най-добра актриса

отпечатай новината

31.03.2014 13:00 | Видян 1674 пъти

Радина Кърджилова - най-добра актриса

Радина Кърджилова беше определена от колегите си в Театъра на българската армия като най-добра актриса. Тя получи наградата „МаксиМ" 2014 за ролята си на Поли в спектакъла „Бандитска опера". Прочутата пиеса на Брехт, режисирана от Николай Ламбрев-Михайловски, е сред хитовете в афишите по "Раковски".

Освен Радина Кърджилова награди получиха и Веселин Анчев - като Макхийт, в категория "Поддържаща роля" призът отиде при Георги Къркеланов - Франки в "Бандитска опера" и Коста Испанеца в "Да разлаем кучетата".

Кърджилова прие медала и грамотата си облечена с тениска и дънки. Тя благодари не само на хората, с които всяка вечер е на сцената, а и на своите приятели - третокурсниците по актьорско майсторство, ръководени от Атанас Атанасов. Те отговаряха за музиката и танците по време на купона.

Другият претендент за най-добра актриса на 2014 г. беше Стефка Янорова. Тя в крайна сметка получи почетната награда за актриса, най-бързо прелитаща от роля в роля. Колегите й я дариха с една чайка от реквизита на театъра, която ще стои две седмици в гримьорната й.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !