Вече е проблем да се управлява с ПП....

Вече е проблем да се управлява с ПП. Трябва да спасим...

Цветна кинопрограма с Bulgaria ON AIR...

С много разнообразие, цвят и емоции ще бъде наситена...

Селянина с колелото и американската гостенка

отпечатай новината

02.04.2014 11:00 | Видян 2050 пъти | Гласували 7

Селянина с колелото и американската гостенка

„Кучета и котки може, а прасета не може”, гласеше култовата фраза в класическия ни филм Селянина с колелото. Героят на Георги Русев се чудеше по каква точно причина едни животни могат да се гледат в блока, а други нямат място дори на двора.

Винаги съм мразел двойните стандарти. И наглите хора, които безочливо се придържат към тях. Гледах американския заместник-държавен секретар г-жа Нюланд, която обясняваше по БНТ, че подслушването на нейния разговор с щатския посланик в Киев, в който изрече фразата: „Fuck the EU” било незаконно, за което е съвсем права. Но направи грешката да продължи: подслушването на целия свят, което извършва Америка, било за наше добро, за нашата сигурност.

Наглостта беше още по-голяма, защото въпросната лелка изрече тези думи в града, който точно преди 70 години сънародниците й сринаха – 12 000 сгради бяха разрушени от техните бомбардировки. И то в столицата на страна, която не е воювала никога срещу тях, останала без цар, убит точно заради факта, че така и не излезе срещу Съюзниците. Бомбардировките убиха 2500 софиянци, много повече раниха и оставиха инвалиди за цял живот. Голяма част от тези хора – деца, ударени от специални бомби – играчки. Тази жена с ехидната усмивка не намери за нужно, говорейки по БНТ в този ден в този град, на тази кръгла годишнина, да каже едно: Простете!

Нещо повече, янките вдигнаха паметник в този същия град на своите „герои”, които са го рушили и са убивали невинните му жители преди 70 години, а разни, хм, как да не ги обиди човек като тогавашния просветен министър Игнатов им отидоха на крака на откриването да отдадат чест на онези „герои” и на тяхната безмерна наглост.

Ще кажете, наивно е да очакваме звинение от хората, които използваха за претекст на войната в Косово медийната истерия за масово убийство на невинни албанци, което проверката на международна комисия доказа, че е измислица. Също, както се доказа с 10 години закъснение, че лъжлив е бил и претекстът за войната им в Ирак, в която загинаха и българи, а държавата ни потроши над половин милиард лева залудо. Три пъти колкото дълговете на нашите болници.

Или да попитаме Нюланд кой и защо покрива резултатите от експертизата на стрелбата, която уби и полицаи, и протестиращи на Майдана в Киев преди месец – нещо, за което тя носи съвсем реална и конкретна отговорност.

Ще кажете, пиша за минали работи. Не, не са минали.
Тези хора създадоха съвсем нарочно ислямистка и наркотрафикантска държава на Балканите, управлявана от бивши терористи. Намира се на разстояние от София, колкото е до морето. Това не е минало, а е бъдеще, което може да бъде черно за нашия край на Стария континент.

Косово е мястото, където в 21-и век вече унищожиха 80 църкви и манастири. А в съседна Босна, която също се стремят изцяло да ислямизират, пак американците опожариха нарочно родния дом на великия световен режисьор Емир Кустурица, за да покажат как се разправят с несъгласните с техните двойни стандарти.

И накрая един от най-отвратителните от цялата поредица ужасяващи факти, които изредих. Понеже идва Великден, нека да си припомним най-светия ден за нас – православните през 1999 г., когато тези прекрасни хора с чувство за хумор бомбардираха църкви и болници, телевизия и жилищни сгради в Белград. А на бомбите пишеше: „Честит Великден”.

Вероятно всичко може да се прости в духа на наближаващия най-светъл празник. Но в никакъв случай не бива да се забравя!

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !