Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Българският филм Петя на моята Петя с...

Един от най-популярните български игрални филми за...

Слави избива муфлони в Родопите

отпечатай новината

07.04.2014 15:30 | Видян 2591 пъти

Слави избива муфлони в Родопите

Родни величия с афинитет към избиването на дивеч упражняват мерника си в горско стопанство "Женда" край Кърджали. Гората тук е известна с популациите си от благороден елен, елен лопатар, сърна, муфлон и дива свиня. "Всеки ден" разузна, че сред най-големите фенове на ловуването в региона са Слави Трифонов, Бойко Борисов, бившят земеделски министър Мехмед ДИкме, ексдепутатът от левицата Бойко Радоев, Ути Бъчваров и още куп ВИП ловци.

Да пуца по дивеча тук, често минавали бившия футболист на "Милан","Галатасарай", "Интер" и "Вердер" Юмит Давала. Ловното стопанство край кърджалийското с.Черноочене е известно с трофейните муфлони, които печелят дори международни награди. Шоуменът Слави Трифонов бил един от честите посетители на "Женда". Той бягал от столичния смог и стрес, за да пуца по муфлони в Източните Родопи.

През 2009 г. водещият дори повалил трофеен екземпляр, чиито рога се оказали с 95 см дължина и му донесли 212 точки според международните стандарти. За сполуката си тогава шоуменът плучил златен медал.

Райското място обаче е известно далеч извън пределите на България. Бизнесмени от екзотични страни в няколко континента също идват на ловен туризъм в "Женда". Наскоро индиец си платил за отстрел на дива свиня. Допаднало му много и решил да се върне в компанията на седмината си братя.

"Всяка година тук идват между 30 и 40 чужди групи, предимно от Германия, Австрия, Гърция и Турция.през 2013 г. стопанството бе посетено и от ловджии от Перу", каза на пресконференция директорът му Радослав Боев по повод Седмицата на гората. По думите му перуанецът дошъл със сина си и останал безкрайно доволен.

Най-чести гости обаче са ловци от Турция. Четиридесет групи са дошли за лов миналата година. Най-известният авджия, гостувал в района, е бронзовият медалист от Световното първенство по футбол през 2002 г. Юмил Давала. Заради своята популярност всяка година "Женда" прибира по 200 000 лева от ловен туризъм. Парите са от отстрелни такси и услуги. Сумата за стрелба по муфлон варира от 600 до 5000 евро определя се в зависимост от дължината на рогата на убития дивеч.

 

Снимка:  marica.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !