Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Сърбите се вдигнаха срещу Цеца

отпечатай новината

22.04.2014 13:45 | Видян 2197 пъти

Сърбите се вдигнаха срещу Цеца

Сърбите отказват да слушат Цеца. Само за два дни 1000 души се включиха в петиция "Стоп на концерта на Цеца на крепостта в Нови Сад", споделя inews.bg. Жителите на главния град на Войводина се вдигнаха в знак на протест срещу гостуването на фолк певицата Цеца Ражнатович в рамките на фестивал, който ще се проведе на 28 юни в крепостта Петроварадин, пише сръбският вестник "Политика".

Недоволните фенове отбелязват, че не става въпрос за музиката на изпълнителката, а за това, че според тях Цеца Ражнатович е част от групата ненаказани "престъпници от 90-те години, които продължават да действат". Сред основните доводи на инициаторите в петицията са, че с песните си през 90-те години Светлана Ражнатович е участвала в пропагандата, която според тях е имала за цел да държи хората във "войнолюбива кома".

Наскоро Цеца беше оправдана и по друго дело. Кралицата на сръбската музика още от 2007 г. се бори с обвиненията на директор на един от местните футболни клубове – Александър Оларевич. Той се опита да я осъди за побой и обида, заради което изпълнителката беше под домашен арест.

Окръжният съд в Белград обаче я освободи с аргумента, че няма доказателства за извършено престъпление, отправяне на заплахи и обиди. България очаква Цеца на 7 ноември в зала "Арена Армеец". На сцената планира да се качи заедно с 14 от най-добрите сръбски музиканти.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !