Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Миксологът Лоран Греко показа модата при коктейлите

отпечатай новината

24.04.2014 16:15 | Видян 1282 пъти

Миксологът Лоран Греко показа модата при коктейлите

Perrier е свят на вълнуващи възможности, на които да се наслаждаваш във всеки момент от деня. Тя е естествена напитка, която перфектно утоляважаждата и може да се пие направо от бутилката. Нейната минерализация и уникална газировка също я правят невероятен партньор на миксологията. Със 7 грама CO2 на бутилка, това е една от най-газираните напитки в света. Ниското ниво на натрий я откроява  от всяка друга газирана вода с факта, че в коктейла не се усеща солен вкус. От идеалното поднасяне –  с резен лимон и без лед, до удивителния сладък коктейл с водка, миксологията намира вдъхновение в четири типа коктейли: с естествени добавки, здравословни, класически и иновативни.

Барманите от най-престижните заведения по света използват Perrier повече от век, като разчитат на нейните балончета и уникално минерално съдържание, за да подобряват вкуса на техните творения и да добавят газиран отенък към своите рецепти. Поради тази причина марката си партнира със световно известния миксолог Лоран Греко от Liquid Chef Paris, за да създаваме невероятни рецепти и да разпространяваме страстта на миксологията  сред барманите по света. Лоран бе в България на посещение и проведе майсторски класове с бармани от цялата страна на специално събитие в Opera Café.

Именно чрез майсторски класове Греко тренира и обучава най-добрите бармани от 150 страни, където се продава водата. Днес марката гордо си сътрудничи с 15 бармани-посланици на определни пазари. Перие си сътрудничи с IBA (Международната асоциация на барманите), в която подпомага образователни програми, обучението и професионалното израстване на барманите в целия свят. Тя е установила партньорство със сиропи Monin, добре познати на майсторите на коктейли. Двете марки са организирали заедно различни събития: майсторски класове, конкурси, промоционални събития, насочени към професионалисти и потребители.

Ето и модата при коктейлите за това лято:

Коктейл с естествени добавки

Тази концепция произхожда от идеалното поднасяне (perfect serve), което подсилва освежаващото усещане на газираната вода само с един резен лимон и без лед. Добавянето на свежа и естествена съставка  е чудесен начин да се насладиш на уникалния характер и освежаващия вкус на напитката. Етеричните масла и плодовите аромати усилват интензивността на балончетата и специфичните особености на естествените минерали във водата. Вкусът е свеж и искрящ, преливащ от силата на природата.

Здравословни


В тон с чистия произход на водата миксологията предлага и здравословни възможности. В общество, което отделя централно внимание на здравето, барманите могат да предложат творения, укрепващи добро физическо състояние, които осигуряват конкретни ползи за потребителите или са заместители на безалкохолните или алкохолните напитки. Като естествена напитка без калории газираната вода е идеалната съставка за рецепти за шейкове, с антиоксиданти или здравословни напитки. Използването на естествени и свежи съставки заедно с елементи от ароматерапията насърчава отговорната консумация, като в същото време се грижи за вашето тяло.  

Класически


Съчетава се превъзходно в рецепти за класически коктейли, като е идеалната добавка към всеки коктейл, катодобавя газиран оттенък към дадена емблематична рецепта. В търсене на съвършенството барманите я използват в класическите си рецепти, като им придават ново усещане, силната газировка подобрява характеристиките на коктейла, а ниското минерално съдържание на водата не влияе на първоначалния вкус. Добавено към висококачествен алкохол, богатството ще подобри неговата ароматна палитра и ще омекоти усещането за алкохол, като в същото време ще освежи вкусовите рецептори на потребителя между две глътки.

Иновативни

Макар че съставът на световно-известната газирана вода не е променян през последните 150 години, нейният модерен дух не би съществувал без търсенето на творчество и новаторство. Балончетата придават на всяка напитка смел завършек и те продължават да вдъхновяват много авангардни рецепти, включващи молекулярна миксология, нови комбинации и удивителен вкус и визуални ефекти! Чрез ефектно поднасяне или оригинални творения миксолозите достигат едно изцяло ново ниво, което не е твърде далеч от магията.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !