Десният човек като иска да кара...

Когато десният човек иска да кара колело - кара. Когато...

София - първата европейска столица с...

София - първата европейска столица с алеи за контейнери:...

Мултимилионерът – убиец ДюПон е жертва на майка си

отпечатай новината

19.05.2014 15:00 | Видян 4418 пъти | Гласували 1

Мултимилионерът – убиец ДюПон е жертва на майка си

Най-добрият филм на 67-ия фестивал в Кан. Това е Фокскечър. „Наистина много добър филм”, коментира пред 19 минути последният кинокритик на България Вера Найденова. Дозиран между арта и комерса, дълбок психологически, лишен от всякаква елементарност, прекрасно заснет и с фантастично работещ като отбор актьорски екип: Чанинг Тейтъм, Стив Карел и Марк Руфало в главните роли. И накрая, прославящ класически спорт като борбата на фона на ММА на финала. Това е филм за мъжествеността и ранимостта, за това колко е важно човек да иска и да дава извинение, също така е филм за упадъка не просто на Америка, а на актуалната култура, която купува и продава хора. Но всичко това е представено, без да бъде досадно.

Дори тишината е силно оръжие на Фокскечър. След като Жерар Депардийо обяви чрез своя филм Добре дошли в Ню Йорк прелюбодеецът Доминик Строс Кан за „мъж, който обича жена си”, отново имаме развенчаване на медиен мит в Кан. Според новия биографичен филм Фокскечър, разказващ историята на мултимилионера Джон ДюПон - убиецът на олимпийския шампион по борба Дейв Шулц е жертва на своята фамилия – истинска бизнесдинастия, чиято фирма в момента се оценява на 50 милиарда долара. И най-вече на властната си майка, в чиято роля влиза доста изненадващо за подобен вид спортна по същество продукция самата класичка Ванеса Редгрейв.

Едиповият комплекс е последното, което би хрумнало като мотив за кървавото престъпление на човека, който сензационно бе наследен от българския борец Валентин Йорданов. Той също фигурира като бегъл образ във филма. Но във фабулата присъства и толкова типичния за много знаменитости, както и за останалите хора, комплекс от по-големия или по-успешния брат, който е не по-малко масивен.

Основният център е Марк Шулц – оцелелият брат на убития Дейв, който също е олимпийски шампион. За него големият брат е едновременно най-обичания и най-мразения човек на света, като на тази база се оформя странен триъгълник между двамата Шулц и мултимилионера. За възловата роля на малкия брат без кастинг е взет обявеният неотдавна за най-сексапилен мъж на планетата Чанинг Тейтъм. Един от най-търсените холивудски актьори в момента, който само тази година пуска три продукции, 6 месеца плътно е тренирал борба и признава, че филмът е най-трудният и болезненият физически, който някога е правил. Чанинг разправя още, че едва ли след толкова схватки в залата и пред камерата, ще излезе да се бори повече. „Нека само някой ме предизвика”, шегува се секссимволът.

продължи >>

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !