Промениха правилата на Черешката на...

Култовото кулинарно риалити „Черешката на тортата“ ще...

Жената на Джъстин Бийбър показа...

Жената на Джъстин Бийбър показа бременно коремче: Фото...

Кончита Вурст събра 10 хиляди австрийци във Виена

отпечатай новината

21.05.2014 17:00 | Видян 2312 пъти

 Кончита Вурст събра 10 хиляди австрийци във Виена

"От огромно значение е за мен, че не съм сам и че хората вярват в едно бъдеще без дискриминация и омраза.", каза по време на концерта си победителят в тазгодишното издание на "Евровизия". Преди броени дни няколко хиляди австрийци се събраха на площада пред канцлерството във Виена, за да приветстват Кончита Вурст, победителят в тазгодишното издание на европейския музикален конкурс "Евровизия". "Брадатата жена", както е известен травеститът с истинско име Томас Нойвирт, бе приет преди това официално от канцлера Вернер Файман и от министъра на културата Йозеф Остермайер - и двамата социалдемократи.

"Искам да благодаря на всеки от вас, които сте дошли. От огромно значение е за мен, че не съм сам и че хората вярват в едно бъдеще без дискриминация и омраза.", обърна се Кончита към своите фенове, които според полицията наброявали близо 10 хил. души.

Облечен в черно-бяла рокля, Кончита започна концерта си с парчето на Шер "Believe". Той изпя на два пъти песента "Издигни се като феникс", която му донесе и победата на "Евровизия". Хиляди хора в публиката развяваха знамена с цветовете на дъгата - символ на хората с нетрадиционна сексуална ориентация. Мнозина си бяха сложили картонени бради, предоставени от популярния вестник "Кронен цайтунг".

снимка: blife.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !