И Харви Кайтел се завръща в Кан с...

FILM MODE постановява LAWS OF MAN със звезден актьорски...

Влади Зомбори спечели Като две капки...

Владимир Зомбори спечели 12 сезон на шоуто "Като две...

Данчето Христова загуби гласа си

отпечатай новината

25.05.2014 09:00 | Видян 2802 пъти

Данчето Христова загуби гласа си

Темпераментната прима Йорданка Христова е съсипана, че губи гласа си и не може да изпее най-добрите си хитове, разкриха запознати с тревогите на изпълнителката. Уникалният талант на Данчето секнал, след като прекарала тежък грип със зверски болки в гърлото преди месец, но дори сега и нота не можела да излезе от устата й. Певицата се задъхвала, а високите тонове се оказали абсолютно непосилни. Любимката на Фидел Кастро проклинала вируса, който унищожил за нула време мощния й глас, а най-много се гневяла, че сега първата й врагиня - Лили, ще злорадства и ще остане единствената кралица на сцената, споделя "Всеки ден". Злите езици обаче твърдят, че причината за промяната на гласа й е напредналата възраст - 71 години.

„С толкова неща се справих в тоя живот, какво ли не преодолях, а сега не мога да се радвам на най-големия си природен дар заради някакъв идиотски вирус", тръшкала се Данчето пред приятелите си. За да възстанови умението си, певицата пиела всяка сутрин сурови жълтъци. Тя обикаляла и пчеларите на Женския пазар, за да си купи от най-качествения мед и през час-два нагъвала от бурканчето, за да успее да възвърне блестящата си форма.

Откакто закъсала с гласа, Данчето била безкомпромисна към цигарите и на давала на никого да дими край нея. Видя ли цигара, я взимам и я късам, предупредила тя приятелите си - тютюнджии. Талантливата прима била готова на всичко, само и само да отново да напълни някоя от големите зали на родна територия, пък и пак да очарова кубинската публика със суперхитовете си „Песен моя, обич моя", „Изповед" и прословутите си латино парчета. Йорданка Христова впечатлява с лъчезарното си присъствие въпреки тежките драми на личния фронт. Тя загуби и двамата си любими мъже. През 2005 г. почина съпругът й Георги Стоичков, с когато се разведе през 1993 заради тежката му зависимост към алкохола. Загуби и голямата си любов Кристиян Платов, който в продължение на 10 години беше човекът до нея, но така и не сключиха брак. Въпреки тежките удари от живота, Данчето никога не е губила вечната предизвикателна усмивка и колегите й винаги я търсят за съвет в труден момент.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !