Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

И Платини замесен в корупционния скандал

отпечатай новината

03.06.2014 17:20 | Видян 1039 пъти

И Платини замесен в корупционния скандал

Президентът на УЕФА Мишел Платини беше замесен в корупционния скандал за избора на домакин на Мондиал 2022. От Англия разкриха, че катарците са спечелили Световното благодарение на подкупи, раздадени на делегатите на конгреса. Сега пък стана ясно, че Платини е провел тайна среща с бившия президент на Азиатската футболна конфедерация Мохамед Бин Хамам. Последният е сред основните замесени в скандала за корупция за избора на домакин на Мондиал 2022.

Поредното разкритие идва отново от Англия. Срещата се е провела преди изборите на 2 декември 2010 година, когато беше решено Катар да приеме световните футболни финали през 2022-а. Още през 2013-а авторитетното спортно издание "Франс футбол" съобщи, че Платини и тогавашният президент на Франция Никола Саркози са обезпечели победата на Катар на изборите.

Според "Франс футбол" на 19 ноември 2010-а Саркози, Платини, бъдещият емир на Катар Тамим бин Хамад Ал-Тани и Себастиан Базен (собственик на футболния клуб ПСЖ по това време) са се срещнали в Елисейския дворец. След публикацията Платини заплаши "Франс футбол" със съд. Според британските медии малко по-рано босът на УЕФА се е срещнал с Бин Хамам, който е раздал подкупи на обща стойност 5 милиона долара в полза на кандидатурата на Катар.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !