Честваме 102 г Радой Ралин

“Кой постъпва честно, не живее лесно. Кой излезе прав,...

Прокопиев и кръгът Капитал управляват...

За секретар на столичната администрация е назначена...

Да имаш топки

отпечатай новината

09.06.2014 08:58 | Видян 1304 пъти | Гласували 1

Да имаш топки

Прадядо ми казваше: "Едно е да имаш пари, друго е да нямаш пари". Същото важи за много неща - за акъла примерно. Но с още по-голяма сила важи за топките в смисъла, в който го разбирате. Премиерите на Унгария и Полша на срещата на Източна Европа с Обама миналата седмица право куме, та в очи казаха на Големия брат, че националните им интереси са по-важни от "евроатлантическата солидарност" срещу Русия. Защото страните в криза имат нужда от работни места и пари, понеже в тях живеят хора. И двамата герои са европейци много повече от всеки тук, и двамата са десни по характер - унгарецът дори малко краен, а чехът по класови причини - милионер е. Не ги винете, че са комунисти.

Българските политици, без изключения, топки нямат. Президентът приема някакъв си там сенатор, който е три стъпки под него по ранг, дето не може да ходи и който в хор с посланика на Щатите ни нарежда какво да правим. Премиерът Орешарски, в чието име уж има ако не топки, то поне орехчета, и той се държи напоследък по всички теми като във вица за двете съгласни. Пък и всички останали.ГЕРБ подписа Южен поток, БСП и ДПС продължиха проекта. Честно казано само реформаторите имат право да говорят, защото нямат общо с темата. По-важното е, че тук не става въпрос за Южен поток - не съдя добър ли е или лош, а за принцип в родната политика. Ние сами трябва да решаваме искаме или не искаме нещо, а не ту да искаме, ту да не искаме и всички да ни се смеят.

С други думи, става въпрос за топки, които, ако използвам изящната словестност по повод на кафето, са символ на нещо. Това нещо се нарича чест. Достойнство. Отговорност. В случая думите са синоними. Но явно тези думи не ги разбират някои хора. Разбират ги само онези, които имат топки.

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !