Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Братя Диневи с автомобили за милиард

отпечатай новината

16.06.2014 16:30 | Видян 6756 пъти | Гласували 1

Братя Диневи с автомобили за милиард

Братята Динко и Йордан Диневи се радват на едни от най-скъпите и луксозни коли с света. Бързи, мощни, тузарски - автомобилите в гаража на богаташите в Свети Влас наброяват повече от 50, на обща стойност малко повече от милиард, пише Vsekiden.com

Можеш да ги разпознаеш по задължителните четири тройки в регистрационните номера. Голяма част от тях са не само спортни тузарски автомобили, ами и стари колекционерски модели, от които има още 1 или 2 по цял свят. Само преди няколко месеца милионерите платиха главозамайващата сума от 6 милиона евро, за да се сдобият с последната версия на „Бугати Вейрон". Автомобилът е с 8-литров мотор W16, но с увеличен работен обем и 1520 конски сили. С този агрегат колата може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 1,8 секунди. Способнa е да достигне невероятните 530 км./ч.

Досега „Бугати" караше единствено бизнесмена Румен Гайтански - Вълка. Той се изръси с близо 1,6 млн евро за по-стара версия на возилото преди години. „През 1990 г. аз бях в дилема - дали с първите си спечелени пари да си купим с брат ми мерцедеси, да отидем за по 1 месец на екскурзия някъде, или да почнем да правим нещо друго. По това време бях млад - на 20 и няколко. И досега не мога да си обясня как сме взели такова решение. Оставихме мерцедесите и пътуванията за по-късно. Те наистина дойдоха, и то с голям блясък, но по-късно. Това решение през 1990 г. е истинският ни удар в живота.", спомня си Динко Динев.

И ако тогава те са се отказали от мерцедесите, сега могат да си купят сто подобни коли. Диневи обаче обичат разнообразието. В гаража им освен чисто нови возила, има и доста ретро автомобили - като например „Форд Мустанг" от 1968 г., „Шевролет Курвет Стинг Рей от 1970 г., дори и „Чайка ГАЗ 13" от 1969 г. Има и супер модерни зверове като Lamborghini Murcielago LP-640 Roadster и Dodge Viper Venom Henessey - един от 22-та в света и единствен в Европа, който бие с 4 секунди „Бугати Вейрон" при ускоряването 0-320 км/ч.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !