Отиде си главният редактор на в. 24...

На 55-годишна възраст внезапно почина главният редактор...

Нагледен урок по пътна безопасност...

Урок по пътна безопасност сред учениците в Благоевград,...

Дядо Добри става на 100 години

отпечатай новината

19.06.2014 14:30 | Видян 1475 пъти | Гласували 1

Дядо Добри става на 100 години

Дядо Добри ще посрещне, живот и здраве, 100-ия си юбилей така, както живее цял живот - без фанфари, тържества и гръмки празненства. Светецът от Байлово ще се поклони в храм и ще моли за Божията милост така, както го прави десетки години наред. Това довериха пред "България Днес" най-близките на добрия старец от родното му село Байлово. На 20 юли благочестивият дядо ще отбележи един век от раждането си.

"Не му трябват никакви подаръци и тържества, той отдавна бяга от тях и не ги иска. Обича простичките неща, затова няма да го вкарваме в излишни приключения. За него е най-важна Божията милост, за която се моли. Традиция е в самия ден на всеки свой рожден ден той да избира какво да прави, като сега вероятно ще се поклони в някой от храмовете тук или в София", споделиха пред вестника хората от Байлово. Дългогодишните приятели на най-големия дарител на църкви и манастири обясниха, че е най-важно в скромната къщичка в двора на църквата в селото да дойдат най-близките. "Миналата година го изненадахме с торта, на която събрахме 99 свещички. Той не знаеше какво да прави с нея. Затова и нямаме амбиции да подготвяме подобни изненади за юбилея", отбелязаха близките му.

След като журналисти обградиха къщичката на дядо Добри в Байлово заради новината, че папа Франциск е изказал ласкави думи за него и добрият старец не излизаше никъде известно време, сега обичаният мъж пътува често до столицата. Той отново може да бъде видян пред храм-паметника "Св. Александър Невски" и църквата "Свети Седмочисленици", където дарява събраните в малка пластмасова кутийка пари за ремонт на храмове из цялата страна.
Снимка: bgdnes.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !