бТВ и Нова спират да снимат сериали,...

Двете най-големи частни телевизии у нас – бТВ и Нова, са...

Отиде си малко известен режисьор,...

Режисьорът и продуцент Роджър Корман, известен с...

Григор в исторически 1/4-финал на "Уимбълдън"

отпечатай новината

01.07.2014 15:00 | Видян 1329 пъти

Григор в исторически 1/4-финал на

Вчерашната победа донесе на хасковлията солиден чек на стойност от близо 281,000 евро и 360 точки за ранглистата, което би могло да го изстреля в Топ 10 на световната ранглиста през следващата седмица. Григор Димитров стана първият български тенисист, който ще играе четвъртфинал на един от четирите най-престижни турнири от Големия шлем – "Уимбълдън", пише BSport.

В осминафинален мач Григор победи аржентинеца Леонардо Майер в три сета за час и девет минути – 6:4, 7:6(6), 6:2. Това е и втори случай в кариерата на Димитров, в който достига до тази фаза на турнир от Големия Шлем, а първият бе на тазгодишния Australian Open, където обаче бе спрян от Рафаел Надал. В следващия кръг Григор Димитров ще играе в сряда срещу защитаващия титлата си шампион Анди Мъри. Победата дойде, след като по-рано дъжд прекъсна мача в момент, в който Гришо водеше на Леонардо Майер след 6:4 и 6:5.

Хасковлията бе абсолютен фаворит на букмейкърите и успя да оправдае очакванията и се класира за четвъртфиналите. Така той си осигури 360 точки за световната ранглиста, които може да са му достатъчни за дебют в топ 10. До този момент в Лондон Гришо записа три победи над Александър Долгополов в 5-сетова драма, Люк Савил и Райън Харисън.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !