Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Софийският областен информационен център продължава

отпечатай новината

01.07.2014 15:39 | Видян 860 пъти

Софийският областен информационен център продължава

Днес се проведе пресконференция за отчитане дейностите по проект „Изграждане и функциониране на Областен информационен център София-град и София-област за популяризиране на Кохезионната политика в България”. В рамките на събитието ръководителят на проекта Петранка Димитрова представи трети видеофилм за успешно реализирани европейски проекти в Столична община.

На свой ред управителят на ОИЦ – София Елза Григорова изнесе точни данни за свършеното. Софийският областен информационен център е посетен от 3 412 души. Към експертите са отправени 4 901 запитвания, на всички от които е било отговорено. Екипът на ОИЦ е организирал 123 събития, на които са присъствали 5 004 души. Управителят на ОИЦ запозна присъстващите журналисти и с резултатите от общите инициативи за мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС в България.     

Пресконференцията приключи с оповестяване в аванс на някои от планираните инициативи. Управителят на ОИЦ – София изрази надежда предоставяната информация да достига до все по-широк кръг бенефициенти. В края на срещата Елза Григорова подчерта ролята на партньорството за ефикасното и ефективно усвояване на средствата от Европейските Структурни и Инвестиционни Фондове. Разработването и предлагането на голям брой висококачествени проекти не би било възможно без да се мобилизират усилията на широк кръг от партньори. Управителят призова присъстващите да не спират да търсят възможности за финансиране от оперативните програми на ЕС, като се възползват в максимална степен от експертните услуги на Областния информационен център.    

Пресконференцията се проведе в рамките на Проект № 0088-ОСЯ-3.3. „Изграждане и функциониране на Областен информационен център София-град и София-област за популяризиране на Кохезионната политика в България” (Договор № BG161PO002-3.3.02-0027-C0001), бенефициент по който е Столична община. Проектът се осъществява с безвъзмездната финансова подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !