Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Василев броил по 30 бона на дъщерята на Костов

отпечатай новината

16.07.2014 12:00 | Видян 2810 пъти | Гласували 1

Василев броил по 30 бона на дъщерята на Костов

Бившият премиер и бивш лидер на ДСБ Иван Костов изплува около кражбите в Корпоративна търговска банка и се зае с пламенна защита на крадците и парите им. Той описа апокалиптични сценарии за дестабилизация на страната, в които прозираше единствено защита на хората, които окрадоха банката. Причината за това обаче е ясна. Свързано до скандалния банкер дружество е превеждало всеки месец едра сума пари на дъщерята на Иван Костов за неясни дейности.

Фирма „Анторна” ЕООД, на която Мина Костова е едноличен собственик и управител, сключва договор за консултантски услуги с „Афлик – България” ЕАД По този начин фирмата на Мина Костова е получавала по 30 000 лв. всеки месец от дружество, свързано с Цветан Василев, стана ясно от разследване на агенция ПИК. Парите са осигурявани от споменатата „Афлик – България” ЕАД, една от разследваните от прокуратурата компании, финансирана от КТБ.

Договорът за скандалните парични преводи е от 2 септември 2013 г., като до момента Мина Костова е взела общо 270 000 лв, псоделя "Всеки ден". В документа е записано, че средствата са за "изготвяне на анализи и прогнози на управленските и законодателни промени и на икономическите рискове и кризи в страната”. Все още не е ясно дали договорът е фиктивен. Отчетът на „Афлик-България" към 31 декември 2010 г. пък показва, че фирмата е на минус 48 млн. лв.

От разследването стана ясно, че „Афлик – България” е с регистрация на ул. „Дебър” 17 в София. Шеф на дружеството е Никола Киров, който е член на съвета на директорите на предприятието „Дунарит” АД, като фирмата притежава и дялови участия в други, свързани с Цветан Василев, компании като „Порт Инвест Русе” ЕАД и „Афлик Енерджи” ООД. Още с поставянето на КТБ под особен надзор преди две седмици информационни агенции съобщиха, че Костов е бил забелязан със сак около банката в необичайно време, което може да бъде обяснено с вложенията на бившия премиер в ограбената банка.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !