Всичко, което можеш да си представиш...

Всичко, което можеш да си представиш е истинско....

Руска рулетка с шотове и как се...

Новите епизоди на кулинарното предаване „Черешката на...

Мария Шарапова удари в земята Меси и Роналдо

отпечатай новината

23.07.2014 14:19 | Видян 2169 пъти

Мария Шарапова удари в земята Меси и Роналдо

Гаджето на Гришо удари в земята Меси и Роналдо. Мария Шарапова е спортна марка №4 в света, заработила $24 млн. от реклами. Мария Шарапова е четвъртата най-разпознаваема търговска марка в света. Гаджето на Григор Димитров удари в земята футболните звезди Лионел Меси и Кристиано Роналдо, баскетболното величие Кобе Брайънт и дори най-бързия човек на планетата Юсейн Болт. Авторитетното американско списание „Форбс" публикува класацията, в която Шарапова е на четвъртото място със заработени 24 млн. долара само от реклами за 2013 г.

За сравнение Роналдо (9-ти) и Меси (10-ти) са с приходи от 13 млн. долара. В класацията не влизат заплатите на футболните звезди в клубните отбори. „Реал" и „Барса" дават съответно на Роналдо и Меси по 21 млн. евро на година, като към сумата се добавят и различни бонуси.

Изминалата календарна година беше доста разочароваща за Маша, която заради контузия изигра само един мач във втората половина на сезона. Това се отрази най-вече на приходите й от спорта. От реклама обаче няма равна. Рускинята направи голям удар, след като „Найки" продаде марката й „Cole Haan". Гаджето на Гришо тази година спечели втората си титла от „Ролан Гарос" и общо пета от Големия шлем. С това пък нараснаха продажбите на бонбоните й „Шугарпова". Още в дебютната им година бяха продадени 1.3 милиона пакета, на цена 5-6 долара. Според специалисти за 2013 г. бонбоните са се харчили двойно повече. Освен това рускинята подписа наскоро бомбастичен договор с козметичната марка „Ейвън"

Иначе лидерската позиция в класацията на „Форбс" разделиха Роджър Федерер и Тайгър Уудс. Швейцарският тенисист и американският голфър обявиха по 46 млн. долара приходи от реклама. „Постоянството му през годините допринесе за изключителното развитие на марката „Федерер". Всъщност вече няма значение дали той ще спечели друг голям турнир," казва Вили Брокс от маркетинговата компания „И Ес Би".

В същото време маркетинговата компания „Харис Интерактив" обяви Мария Шарапова за четвъртата най-известна спортистка в САЩ. Пред Маша са единствено сестрите Серина и Винъс Уилямс, както и Даника Патрик - автомобилна състезателка в сериите на Индикар и НАСКАР.

Най-големите марки в спорта
1. Роджър Федерер, тенис - $46 милиона
- Тайгър Уудс, голф - $46 милиона
2. Леброн Джеймс, баскетбол - $27 милиона
3. Фил Микелсън, голф - $25 милиона
4. Мария Шарапова, тенис - $23 милиона
5. Маендра Синг Дони, крикет - $21 милиона
6. Юсейн Болт, лека атлетика - $20 милиона
7. Коби Брайънт, баскетбол - $20 милиона
8. Ли На, тенис - $15 милиона
9. Кристиано Роналдо, футбол - $13 милиона
10. Лионел Меси, футбол - $13 милиона

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !