Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Дянков заряза БГ родата

отпечатай новината

25.07.2014 13:29 | Видян 1885 пъти

Дянков заряза БГ родата

Бившият финансов министър Симеон Дянков се завърна тези дни в родния си Ловеч, но пренебрегна родата и не отскочи да се види дори с един от най-близките си - вуйчо си Бенко. Завръщането на Дянков бе засечено на мача ЦСКА - ДЛитекс", който ексфинансист щ1 изгледа от трибуните. Тайната му поява в малкия град породи много слухове за целта на посещението му. Според местните Дянков се прибрал в България и отскочил до родния край, тъй като си почивал в момента от преподавателската дейност в Харвард. Ако беше пристигнал обаче само за ваканция, той щеше да погостува в хотела на вуйчо си в Априлци, където доскоро и бившият финансов министър на Бойко Борисов имаше дял. Сега този дял е прехвърлен на майка му, която е сестра на Бенко Вълев, който пък стана кмет на китното курортно градче Априлци.

Част от местните не изключиха тезата, че Дянков е дошъл да помага на вуйчо си, който пък преди броени дни се оказа на мушката на проверка заради парк, вдигнат до хотела му с европейски пари. Заради финансовата схема в момента комисия към местния парламент ще разследва дали е имало злоупотреба или не. Самият вуйчо обаче обяви пред "България Днес", че не е виждал племенника си. "Никаква връзка няма посещението му тук с моите проблеми, не е идвал да ме види. А и посещението му е съвсем по обикновени причини, няма някаква сензация", заяви вуйчото.

Ловчанлии заподозряха и друг повод за визитата - че Дянков консултира бизнесмена Гриша Ганчев по повод ситуацията с КТБ. Дянков е в надзора на руската "Внешторгбанк", която държи 30% от акциите на замразената КТБ, а Гриша Ганчев има интерес да придобие част от фирмите на скандалния банкер Цветан Василев. Самият Ганчев не вдигна мобилния си телефон до редакционното приключване на броя, за да коментира версията, че Дянков ще му помага да сложи ръка върху бизнеса на Василев.
Снимка: sportal.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !