Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Старият Барнаби е син на луднала медсестра

отпечатай новината

04.08.2014 11:24 | Видян 4493 пъти | Гласували 2

Старият Барнаби е син на луднала медсестра

Една от най-модните екскурзии в Англия през последните няколко години са посещения на местата, където е сниман ползващия се с феноменален успех по света и у нас крими сериал „Убийства в Мидсъмър”. Работата е там, че такова графство на практика не съществува, затова пък китните селца и градчета от прочутата английска провинция, където се разиграва действието са си на мястото и правят милиони от манията на драгите зрители.

Джон е достатъчно кратко име, за да има галено. Все пак на някои носители на английския превод на нашето Иван им викат Джак – примерно на президента Кенеди. Едва ли обаче има друг Джон, на който близките да му казват ...Джим. Единственият е Джон Вивиън Дръмънд Нетълс – първият изпълнител на ролята на инспектор Барнаби от „Убийства в Мидсъмър”. Той играе цели 14 години – между старта през 1997 г. и 2011 г. главната роля в сериала с култов статус. Накрая му писва и напуска екипа. Понеже

в свободното си от актьорството време пише книги,

се осмелява да предложи на сценаристите хитра идея - да заменят неговия герой с друг Барнаби – по-млад братовчед на име Джон. Така увековечава името си чрез едно намигване, което много забавлява запалените фенове на артиста.
Неговата лична история е като сапунка. Джон е роден в Сейнт Оустел в легендарното с чешитите си и всякакви особености, но и с географска красота графство Корнуол. На 11 октомври ще празнува 71. Джон отраства в семейство на дърводелец и учителка.

Когато е на 7, му разкриват страшна тайна

Той е осиновен. Хората, които и до днес приема за свои истински родители му разказват чистосърдечно и без спестяване на реалните факти, че неговата биологична майка е медицинска сестра, която не успява да понесе ужасите на войната. Тя превърта и е настанена в лудница, след като ражда момчето. Ирландската католичка е едва 28-годишна и не може да си прости, че Джон е рожба на извънрачен роман, каквито не само на фронта, а и в тила непрекъснато се забъркват във военно време. Затворена в психиатрията, тя не изкарва дълго и издъхва, като официалната причина за смъртта е туберколоза – друга страшна напаст на онази епоха.
Осиновителите на Джон не знаят само едно нещо, на чието търсене той посвещава много време, но не открива и до днес - кой е неговият баща. Това остава загадка, дори след като издирванията на актьора през годините го срещат с неговия брат и двете му сестри.
Вероятно заради особената си биография, той първоначално решава да се посвети на историята и записва тази специалност в университета на Сатхемптън, където постъпва на 19 и изучава също така философия. Там обаче открива неподозирана страст – театъра. Записва се в студентската студия. А след дипломирането постъпва в провинциален театър.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !