Заличиха Еконт Експрес,...

Все още няма яснота какво е наложило промяната в...

Обувки за €900 на партийно събрание в...

Обувки с оригинална цена 880 лв. от марка, която се носи...

Васко Василев с японска муза на турнето

отпечатай новината

15.08.2014 10:49 | Видян 2061 пъти

Васко Василев с японска муза на турнето

Виртуозният цигулар Васко Василев ще доведе половинката си Томо за старта на турнето Cinema Concertos. Чаровната японка се е измъкнала за седмица от Йокохама, където работи като мениджър във фирма за офис техника, пише „Монитор”. Концертмайсторът на „Ковънт гардън” вече е водил музата си на къмпинг на родното Черноморие и на поход до Рилските езера.Сега обиколката ще бъде на принципа „Опознай страната, за да я обикнеш”, защото в периода 25-31 август Васко и камерният му бенд ще изнесат 6 концерта в летните театри на Сандански, Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново и Русе. „Наскоро Томо беше сметнала, че
откакто сме заедно, не сме били реално на почивка, защото при мен винаги е комбинирано с работа. Имам късмет, че е японка и прекрасно разбира, че когато става дума за работа, всичко друго може да изчака”, сподели с усмивка Василев.

Томо е научила няколко БГ фрази, сред които „Здрасти, как си?”. Покрай Васко обикнала комбинациите от баница с боза, домати и кайсиева ракия. Освен с езика на любовта двойката си общува на английски, но нашенецът е решен да скъси максимално дистанцията: „Говоря японски на 5%, но имам учителка в Лондон, която ми помага и уча усилено. Вече знам испански, френски, английски, китайски”, казва майсторът на тънката струна.

В летния лъч от Cinema Concertos ще влязат теми от холивудски блокбастъри като „Кръстникът” и „Карибски пирати”. В сетлиста ще има и много нови композиции, а познатите от зимното турне на Васко ще са с прекроени аранжименти. „Направихме вече няколко концерта на открито в Испания с този репертоар и мога да кажа, че има страхотен ефект, когато е лято и си под открито небе”, вълнува се Василев.

Източник и снимка: БЛИЦ

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !