21-вото издание на един от най-престижните международни...
Лидерът на ИТН Слави Трифонов публикува на страницата си...
Доктор Неделя Щонова и Атанас Месечков спечелиха Денсинг...
Двете най-големи частни телевизии у нас – бТВ и Нова, са...
"Mного странен инцидент преживях днес. Малко след изхода...
Лентата за легендата Георги Аспарухов тръгва по кината...
Учени от Кеймбридж: Яденето на месо е причина за опасните климатични промени
01.09.2014 15:54 | Видян 2015
пъти
Консумацията на по-малко месо е съществена не само за изхранването на човечеството в близко бъдеще, но може да се окаже и ключово важна за намаляване на опасните климатични промени, пише Дейли Мейл, позовавайки се на проучване на изледователи от Кеймбридж и Абердийн. Те твърдят, че ако производството на храни продължава да расте със същите темпове, то ще предизвика опасно завишение на емисиите парникови газове. Нарастването на населението и силно разпространените напоследък месни, или протеинови диети водят до разширяване на животновъдството. Очаква се човешкото население да достигне 9,6 млрд. души до 2034 г. Обезлесяването, използването на торове и метановите емисии, които са следствие на животновъдството, могат да увеличат с 80% емисиите на парникови газове. "Не е задължително селскостопанските фабрики да бъдат виновни за това.
продължи >>