Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Кралски особи пристигат за парижкия бал в София

отпечатай новината

13.09.2014 09:25 | Видян 2027 пъти

Кралски особи пристигат за парижкия бал в София

Кралски особи от четири европейски столици – Париж, Брюксел, Берлин и Мадрид, идват в София а първия парижки бал у нас, съобщи пред „Телеграф“ организаторът Хрусто Куртев. Кувертите за тържеството в „Кемпински-Зографски“ на 4 октомври вече са разпродадени. Цената им е по 200 лв., но са запазени десетина бройки за ВИП личности.

Почетен патрон на събитието са Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита, а домакини са семейството на френския посланик Ксавие Лапер дьо Кабан. Сред гостите от чужбина са група френски аристократи, начело с принц и принцеса Мурузи – Константин и Сюзан, както и маркиза Катрин Хасенбрук. От Бейрут ще пристигне Режина Фенянов, която организира бала на Червения кръст там. 

Няколко посланици, сред които на Алжир и Мароко, също са заявили присъствие. Така френският елит ще има възможност да общува с българския. Политици, бизнесмени, артисти, юристи и архитекти вече обмислят детайли за дрескода, а всички гости ще са в смокинги и вечерни рокли. 

Естрадната легенда Богдана Карадочева също ще присъства на бала, вероятно ще поздрави гостите с няколко шансона. За забавата е ангажиран оркестърът на Борис Арнаудов, който ще започне с канкан и валса на Париж от Йохан Щраус-баща. 

Сдружението „Парижки бал“ ще участва в създаването и развитието на културни, обществени и социални отношения между жителите на София и Париж. Събитието ще бъде последвано от изложби, концерти, представления по образци от графика край Сена.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !