Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Джейми Оливър осъди Макдоналдс за гадна храна

отпечатай новината

16.09.2014 16:17 | Видян 2858 пъти | Гласували 1

Джейми Оливър осъди Макдоналдс за гадна храна

Култовият готвач Джейми Оливър осъди гиганта в сферата на бързото хранене - Макдоналдс. Оливър успя да докаже, че към каймата, от която се приготвят кюфтета във веригата, се прибавя амониев хидроокис (Е527). Процесът е наречен „розов слузест процес“. Подобно месо е обявено като негодно за консумация.

В нагледна демонстрация Джейми показва как се приготвя месото за пилешки бургер: от кожата, мазнината и вътрешните органи на пилето. Това е показано и на група деца, които заявяват, че вече са „отвратени“ от популярния бургер.

Преди време Оливър проведе кампания за здравословното хранене в училище. След като доказа, че децата могат да се хранят здравословно и в училищните бюфети, британското правителство отпусна на проекта 280 милиона паунда. Знаменитият готвач е собственик на ресторант Fifteen, в който деца в затруднено финансово положение с криминални досиета или дислексия са безплатно обучавани и имат възможност да развиват кулинарните си умения.

Заради многобройните му каузи, зрителите на ВВС обявиха Джейми Оливър за "Най-вдъхновяващата политическа фигура на 2005". Относно съдебното решение - Макдоналдс обявиха, че ще променят рецептите си, но отричат това да е свързано с кампанията на Оливър.

Наскоро македонският вестник "Дневник" съобщи за затварянето на всички ресторанти от фаст-фууд-веригата в Македония. Според компанията това е в следствие на отнет лиценз. В официалния сайт на компанията се потвърждава, че предлаганата от тях храна е проверена от Комисията за контрол на храните и лекарствата, както й че решението им да се спре третирането на месо с амониев хидроокис датира от август 2011 година.
Снимка: modernpioneermagazine.wordpress.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !