Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Бисер Киров отказа украинската награда "Човек на годината"

отпечатай новината

22.01.2015 16:14 | Видян 2018 пъти

Бисер Киров отказа украинската награда

Известният на всички хора от постсъветското пространство български певец и композитор Бисер Киров отказа да приеме украинската награда «Човек на годината». За това свое решение той е уведомил писмено организаторите на приза, съобщава "Российская газета".

«Наградиха ме, но не мога да приема това. Отказът ми от наградата е хуманитарен, не е политически. Всеки ден гледам как в Украйна загиват хора. Потресен съм от позицията на Киев. Президентът Порошенко обявява мобилизация, иска да събере повече от сто хиляди войници, които са длъжни да се сражават не с кого да е, а със собствения си народ.
А самият Порошенко лети за Цюрих, за да разказва там за мирните преговори. Това е безумие! Яценюк отива в Германия и обяснява, че Съветският съюз е нападнал Украйна и Германия. Това е нонсенс! Аз няма да престана да пея украинските песни "Червону руту" и "Не шукай вечерами". Винаги ще си спомням прекрасния град Киев.
Боли ме сърцето за хората на Украйна, невероятна страна, където живееха мирно украинци, българи, молдовани, гърци, руснаци, татари – над 70 националности. Сега всичко това е разрушено. Най-важен стана национализмът, забраняват ти да говориш на родния си език. А после се удивляват, че някой искал да се отдели!
Ако мога да да пожелая нещо на украинския народ, искам да му пожелая мир. Да се побратимят, да се разберат и да намерят своето мирно решение.
Всички нормални хора в България с трепет следят събитията в Русия и Украйна. Жалко, че в последните години по нашите (българските) екрани се стича поток от русофобия. Но аз съм убеден, че това е демонстративна, платена пропаганда. Вече сме имали такива периоди, но сме ги преживявали, ще преживеем и този политически театър.
Русия е огромна част от моя живот и аз приемам близко да сърцето си всичко, което се случва там.
Моето писмо е моят лозунг: "Прекратете войната!". Ако в някаква степен то помогне да се преустанови кръвопролитието, ще считам, че това е най-важното, което съм направил в живота си. Страшно е да бъдеш "Човек на годината" на Украйна, когато там загиват толкова хиляди деца, мирни жители, войници.»

автор: Гласове

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !