Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Заради жената на шефа на новините осъдиха БНТ

отпечатай новината

11.02.2015 16:21 | Видян 1915 пъти

Заради жената на шефа на новините осъдиха БНТ

Медицински център ЛОРА спечели делото на първа инстанция срещу БНТ за имуществени щети на здравното заведение, а така и уронване името и престижа на младия специалист-гастроентеролог д-р Камен Данов в резултат на клеветнически репортаж в емисията „По света и у нас“ по инициатива на проф. Константин Чернев. През 2011 г. д-р Данов беше набеден от журналистката Мария Чернева, че приемал пациенти без да е положил крайния изпит за специалност. С подставен пациент г-жа Чернева скалъпва материал срещу д-р Данов, който тогава освен в МЦ ЛОРА работи като лекар в гастроентерологично отделение в МБАЛ Александровска и като асистент в катедра по Пропедевтика на вътрешни болести на Медицински университет.

Въпреки правилно предписаното лечение, надлежно издадените документи и касова бележка, журналистката съчинява материал, заради който за пореден път излиза на показ защо младите специалисти бягат в чужбина. Още тогава д-р Камен Данов е отличен гастроентеролог с голям практически и преподавателски опит и натрупан стаж за специалност. Поради тромавост и неуредици в Наредбата за придобиване на специалност от МЗ той, както и другите млади лекари, от 2004 г. до 2008 г. чакат да излезе възможност за започване на специализация, а този период е нулев за завършилите медицина.

В момента д-р Камен Данов работи като гастроентеролог в Лора Медицински център за жената и във ВМА.
Медицински център ЛОРА винаги е в помощ на младите лекари и специалисти, които трудно успяват да се реализират в България заради мастити професори и клеветническа журналистика.

Повече за д-р Камен Данов можете да прочетете на www.loramed.com и да запишете час за преглед!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !