Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

„ЖЕНЕНИ ОТ ПРЪВ ПОГЛЕД” ПРЕДИЗВИКА СТРАСТИТЕ ОЩЕ ПРЕДИ НАЧАЛОТО

отпечатай новината

24.02.2015 15:34 | Видян 1965 пъти

„ЖЕНЕНИ ОТ ПРЪВ ПОГЛЕД” ПРЕДИЗВИКА СТРАСТИТЕ ОЩЕ ПРЕДИ НАЧАЛОТО

Водещият Виктор Николаев се шокира не по-малко от факта, че младоженците се запознават и виждат за първи път на собствената си сватба и това е началото на експеримента, а не логичният му финал. Защото “Женени от пръв поглед”, за разлика от други предавания, свързани с намиране на подходящ партньор,  започва там, където останалите завършват. Уникалността на експеримента е, че двойките нямат право да избират партньора си. Те се доверяват безрезервно на екип от петима професионалисти в различни области, които заедно определят трите идеално пасващи си двойки на базата на строго научни критерии. Част от въпросниците и тестовете са използвани от специалните служби по света за създаване на профили.

Най-задаваните въпроси, свързани с предаването, са около химията между двама души и възможността тя да се постигне по научен път.
 
 „Всъщност химията и привличането между двама души представя комплексен, дълбок и прекрасен процес”, отбеляза единият от експертите, участници в предаването, семейният терапевт Милена Каменова. „Този телевизионен експеримент прави следното допускане - на базата на добро пасване може да възникне както близост, така и привличане. За добър match или пасване може да се говори когато двама души имат съвпадение на ниво ценности, темперамент, разбиране за живота, но също така имат различия, които да ги правят любопитни”, уточни семейният терапевт.
 
Терминът matchmaking означава „намиране на най-доброто съответствие”. Може би най-успешната дума, с която може да се замени на български, е сватовници, заявиха пред Нова експертите Радослава и Румен Карамихалеви. Любопитна подробност е, че двамата специалисти са се срещнали именно на принципа на професионалния matchmaking и са двойка не само в професията, но и в живота.
 
„1000 души се записаха за участие в първия етап на кастинга за „Женени от пръв поглед”, без да знаят, че трябва да сключат граждански брак”, заяви още Витомир Саръиванов. „Във финалния етап на кастинга имахме две групи по 15 жени и 15 мъже, които научиха какво предстои. Нито един не се отказа от участие”, добави той. “Женени от пръв поглед” тръгва в ефира на Нова на 17 март в 21 часа.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !