Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Охранителите на Мара - най-бедни

отпечатай новината

25.02.2015 09:37 | Видян 2543 пъти

Охранителите на Мара - най-бедни

Образът на охранителя по нашите географски ширини най-често се свързва с горила с физика на трикрилен гардероб, поглед на влюбен калорифер и речников запас от 6-7 цинизми, в които основен персонаж е нечия майка. Освен слънчеви очила, пистолет на кръста и слушалка в ухото, занаятът носи завидни доходи, съизмерими с риска, който неминуемо върви ръка за ръка с ежедневната работа.

Проверката на „Всеки ден" показа, че повечето бизнесмени у нас хем искат да се чувстват сигурни и да парадират с яки закрилници, хем не им се ще да плащат за охрана. Запознати си довериха, че най-стиснат от всички топ баровци по нашите географски ширини е Християн Гущеров. Независимо че състоянието на баща му Добромир се оценява на около 100 милиона евро, за здравето и целостта на червения наследник се грижат четирима бодигардове с повече от скромната заплата от 1200 лева. Затова и Гущеров-син, който наскоро заведе пред олтара Мара Отварачката, се спряга като циция №1 в елита с едва 5000 лева месечен разход за охрана. Младият милионер се държал и доста зле с бодигардовете си. Често яките момчета влизат в ролята на закупчици и мъкнат торби с покупките на господаря си.

Експерти твърдят, че иначе престижната и мъжкарска работа бодигард ще девалвира, докато бизнесмените у нас не се научат, че не на всеки здравеняк със счупени уши и зъл поглед могат да поверят живота си. Тогава и заплащането ще отговаря на нивото на риска, при който всеки един смелчага упражнява професията си.

Снимка: Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !