Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Шефът на "Епъл" дарява всичките си пари

отпечатай новината

27.03.2015 10:21 | Видян 901 пъти | Гласували 1

Шефът на

Изпълнителният директор на американската компания "Епъл" Тим Кук планира да даде цялото си състояние за благотворителност, като си запази само средствата, които ще са му необходими за образованието на неговия племенник. Това заяви бизнесменът в интервю за сп. "Форчън".

Според оценката на изданието, общата стойност на активите, притежавани от Кук, надхвърля 800 милиона долара. Шефът на "Епъл" възнамерява да предостави средствата за борба с разпространението на СПИН, за цели, свързани със защитата на правата на човека, както и за реформиране на имиграционната система в САЩ.

Кук заявява пред списанието, че вече е започнал, без много шум, да дарява средства, но иска да разработи систематичен подход към филантропията, а не само от време на време да пише чекове.

Тим Кук има намерение да плати образованието на племенника си, който сега е на 10 години.

През 2012 г. той дари 50 милиона долара за нуждите на болниците в Станфордския университет в Калифорния. Предостави също 50 милиона долара на международната благотворителна организация Product Red, специализирана в борбата срещу разпространението на ХИВ, туберкулоза и малария.

Снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !