30 полицайки имали любовни афери с...

В Швеция избухна голям скандал около десетки служителки...

Смях: Мечешка тройка

Смях: Мечешка тройка Опасно за живота, но такива...

Ненчо Балабанов и Веси Бонева са рибарят и русалката в поп-опера

отпечатай новината

03.04.2015 14:26 | Видян 2151 пъти

Ненчо Балабанов и Веси Бонева са рибарят и русалката в поп-опера

На 19 май от 19.00 часа в зала 1 на НДК ще бъде показана първата българска поп-опера "Рибарят и неговата душа". Поп-операта е проект на продуцентска къща "Шака Зулу Студио" и е написана по едноименната приказка на Оскар Уайлд. Спектакалът е един от основните акценти в юбилейния "20-ти Салон на изкуствата" в НДК.

"Рибарят и неговата душа" обединява работата на симфоничен оркестър и поп-рок бенд, балет в неговите най-разнообразни форми, хор и солисти. В поп-операта участват над 100 артисти от различни сфери на изкуството, любими имена на българската публика. Актьорът Ненчо Балабанов се преобразява в ролята на Рибаря, Весела Бонева e Русалката, певицата Амалия Ненова - Душата, Мариана Попова - Магьосницата, Стефан Владимиров влиза в образа на Отеца, Димо Алексиев е Разказвачът, със специалното участие на Джони Илиев.

Почитателите на поп-оперното изкуство ще имат възможността да се насладят на 2 часа омгьосваща музика, завладяващи костюми и хореография. Сценографията е представена като триизмерна прожекция - симулация на декор и атмосфера, като са използвани техники като 3D мапинг, холограмни изображения, прожекции на иновативни повърхности и материи.

Автор на музиката е  Минко Ламбов - български композитор, продуцент, аранжор, оркестратор и пианист. Музикалният му език е ярък и завладяващ. Композиторът умело смесва различни музикални жанрове и стилове, а резултатът оставя публиката без дъх още от първите тактове на увертюрата до самия край на произведението. Поп-операта включва 10 арии, 10 дуета, 1 терцет, множество балетни сцени, етно, симфонична, и поп-рок музика, илюстрираща и подкрепяща различните силно емоционални и драматични моменти в либретото.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !